Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violenţe în Ucraina: Poroşenko denunţă o 'acţiune anti-ucraineană' şi promite pedepse

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a criticat luni violenţele din faţa Parlamentului de la Kiev, soldate cu un mort şi o sută de răniţi, promiţând o pedeapsă severă pentru cei vinovaţi, relatează AFP.

'A fost o acţiune anti-ucraineană, ai cărei organizatori, fără excepţie - toţi reprezentanţii forţelor politice - trebuie sever pedepsiţi', a mai spus Petro Poroşenko ca aluzie clară la partidul de extremă dreapta Svoboda, ai cărui militanţi au fost acuzaţi că s-ar afla în spatele violenţelor. 

Uniunea Europeană s-a declarat la rândul său extrem de îngrijorată de violenţele izbucnite între manifestanţii de extremă dreapta şi poliţişti la Kiev pe marginea unui vot în Parlament privind autonomia regiunilor separatiste proruse. 

'Acest proces nu trebuie pus în pericol de violenţe. Incidentele de astăzi sunt foarte îngrijorătoare', a declarat şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini într-un comunicat. Ea a sprijinit guvernul ucrainean, afirmând că proiectul de lege 'va înlesni punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk' care prevăd, în plus faţă de încetarea focului, o mai mare autonomie pentru zonele separatiste din estul Ucrainei. 

La rândul său, Germania a calificat drept 'inacceptabile' violenţele comise la Kiev. 'Condamnăm în cei mai duri termeni revoltele sângeroase care au avut loc astăzi în faţa Parlamentului de la Kiev', a declarat Ministerul de Externe german. 

'Violenţa în stradă este din toate punctele de vedere inacceptabilă, însă violenţa împotriva deciziilor unui Parlament ales este mai mult decât atât', a mai spus aceeaşi sursă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.