Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violenţele din suburbiile Parisului influenţează opţiunile de vot ale francezilor

Marine Le Pen

Violenţele din suburbiile Paris au început să influenţeze opţiunile electoratului francez pentru alegerile prezidenţiale, reacţia civică de 'lege şi ordine' având deocamdată un efect favorabil pentru candidata extremei-drepte, Marine Le Pen, şi pentru candidatul dreptei, François Fillon, deşi acesta din urmă este afectat de scandalul privind locurile de muncă fictive la soţiei sale, se constată într-un comentariu publicat miercuri în ediţia online a ziarului spaniol ABC.

Periferia Parisului este de mai mult de o săptămână scena unor violenţe izbucnite după ce patru poliţişti au agresat sexual un tânăr de culoare. Imaginile ce arată confruntări cu forţele de ordine, magazine şi maşini incendiate au avut ca efect şi schimbarea ierarhiei într-un sondaj actualizat zilnic de publicaţia Paris Match. Astfel, centristul Emmanuel Macron, devenit favorit pentru primul tur în contextul scandalului legat de soţia lui Fillon, rămâne pe locul doi în acest sondaj, însă coboară sub pragul de 20% (el are 19,5%), iar pe primul loc Marine Le Pen este cotată cu 26%, conform Agerpres.

La fiecare apariţie publică, Marine Le Pen cere măsuri dure împotriva turbulenţilor din suburbii. Măsuri ferme - dar nu la fel de radicale - cere şi Fillon (18% în acel sondaj), acesta din urmă fiind preferat de electoratul din clasa mijlocie care preferă soluţii mai puţin brutale. În acest timp, candidaţii stângii, Benoît Hamon (candidatul Partidului Socialist) şi Jean-Luc Mélenchon, decontează tăcerea lor şi au ajuns la coada preferinţelor electoratului, fiind cotaţi în sondajul Paris Match cu 14,5% şi respectiv 11,5% din intenţiile de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.