Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă: Ludovic Orban poate construi, PNL trebuie să fie de dreapta clar/ INTERVIU

catarama3

”Ludovic Orban are firescul apropierii de baza partidului şi poate  construi, PNL este într-un context bun, trebuie  să o rupă cu socialismul”, este concluzia interviului pe care prin-vicepreședintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă l-a acordat stiripesurse.ro/ România nu trebuie să penduleze între tehnocraţi şi populişti, mai susține acesta.

___

SPS: Se discută despre posibilitatea ca PNL să preia guvernarea. Dacă vi s-ar propune aţi accepta o funcţie în guvern?

VC:  Nu. PNL are tineri capabili care trebuie promovaţi neapărat în prima linie pentru a arată că partidul are oameni şi viitor. Eu pot ajuta PNL şi voi ajuta, dar cred că este esenţial acum pentru PNL să arate că are oameni tineri puternici, articulaţi. Asta este esenţial.  Niciun partid nu arată asta acum.

SPS: vedeţi acum PNL ca fiind capabil să guverneze, să facă o majoritate ?

VC:  Forţa nu stă numai în numărul de parlamentari. PNL trebuie să fie văzut ca o forţă pentru electoratul anti-PSD şi trebuie să fie o forţă morală pentru idei de dreapta. Dacă PNL ar fi aşa, ar fi de la sine privit ca o variantă bună la PSD şi haosul de acum. PNL trebuie să se facă auzit cu idei aproape radicale de dreapta. Servicii publice eficientizate, taxe reduse şi mediul de afaceri susţinut. PSD este în degringoladă, PNL câştiga dacă o rupe cu socialismul şi asumă un discurs clar anti-stînga: la muncă şi la produs valoare!

SPS: Credeţi că PNL va reuşi să crească electoral cu Ludovic Orban ?

VC : Ludovic Orban are firescul apropierii de baza partidului şi asta dă un sentiment de unitate şi o premisă bună de a construi. Cred că Ludovic Orban trebuie promoveze o echipă şi să dea o direcţie, o viziune. Eu sunt dispus să ajut echipa de conducere cu tot ce pot. Campania internă s-a încheiat, iar creşterea electorală este un proces, cred eu, dificil.

SPS : Credeţi că Klaus Iohannis va veni iar cu o variantă de premier tehnocrat ?

VC: Cred că preşedintele va caută o majoritate politică predictibilă şi un premier serios. România nu trebuie să penduleze între tehnocraţi şi populişti, parcă suntem blestemaţi să nu avem politicieni curajoşi şi oneşti. PNL are politicieni curajoşi şi oneşti, dar după părerea mea, trebuie să devină clar anti-PSD, anti-socialism, anti-stânga. Mă „înjură” oamenii că vorbesc de privatizare, privatizarea nu este rea, cei care mă „înjură” ori nu înţeleg, ori sunt socialişti. Pe cei care nu înţeleg trebuie să-i conving in discutii, pe socialişti trebuie să-i înving la vot. PNL este într-un context politic bun, trebuie folosit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.