Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă spune că de la 1 ianuarie trebuie demarate consultările cu toţi cei implicaţi în agricultură pentru viitoarea PAC

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, a afirmat, vineri, la Piteşti, că de la 1 ianuarie toţi cei implicaţi în agricultură trebuie să participe la consultări în vederea pregătirii României pentru viitoarea Politică Agricolă Comună, astfel încât România să poată face propuneri în concordanţă cu realităţile din ţară.

"Dezvoltarea economică este strâns legată de partea socială şi nu putem vorbi de îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul rural decât prin derularea de proiecte care vizează activitatea la nivel naţional şi la nivel european. La nivel european, plăţile directe şi dezvoltarea rurală sunt, în perioada următoare, două lucruri sensibile. După ieşirea Marii Britanii din UE (Marea Britanie fiind un contributor net la bugetul Uniunii), principalul pericol care ne pândeşte la nivel european este reducerea bugetului a două politici foarte importante pentru România - politica de coeziune, care permite echilibrarea diferenţelor de dezvoltare dintre regiuni, dintre state mai dezvoltare şi state mai puţin dezvoltate, şi Politica Agricolă Comună (şi am în vedere mai ales plăţile directe, atât de importante pentru România). (...) După 1 ianuarie, trebuie să avem discuţii cu cei implicaţi în agricultură pentru a ne pregăti viitoarea PAC, astfel încât în noua PAC să avem cât mai prevederi care să plieze pe realitatea din România", a spus Viorica Dăncilă la dezbaterea cu tema "Dezvoltarea economică, socială şi culturală a zonelor rurale din România".

Europarlamentarul PSD a mai afirmat că în România este nevoie de măsuri pentru femeile din mediul rural, unde trăieşte peste 70% din populaţia săracă a României, iar femeile sunt categoria cea mai afectată. Una dintre măsurile pentru această categorie ar fi, potrivit europarlamentarului Viorica Dăncilă, dezvoltarea antreprenoriatului, înfiinţarea unei reţele de antreprenori în mediul rural prin încurajarea meşteşugurilor şi a activităţii economice care ţine de identitatea noastră ca popor, de tradiţii, de portul popular.

"Femeile din mediul rural au un rol multifuncţional, ele trebuie să răspundă la o multitudine e provocări. 70% din populaţia săracă a României este în mediul rural, iar femeile din aceste zone sunt cele mai afectate. De aceea trebuie să avem în vedere şi măsuri pentru femeile din mediul rural. La nivel european european există o serie de măsuri şi aici mă refer la dezvoltarea antreprenoriatului în mediul rural, înfiinţarea unei reţele de antreprenori în mediul rural, crearea unor condiţii ca femeile să-şi poată dezvolta propria afacere în mediul rural. Cred că acest lucru le-ar putea da o independenţă şi de ce să nu încurajăm meşteşugurile şi activităţi economice care ţin de identitatea noastră ca popor, de tradiţiile noastre, de portul nostru popular", a spus europarlamentarul Viorica Dăncilă. conform Agerpres.

Europarlamentarul PSD a precizat că la nivel european există o politică în ceea ce priveşte acordarea unor garanţii femeilor din mediul rural pe modelul garanţiei pentru tineret, pentru că în mediul rural femeile au nevoie de un sprijin aparte faţă de femeile din mediul urban.

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a participat vineri, la Piteşti, la dezbaterea cu tema "Dezvoltarea economică, socială şi culturală a zonelor rurale din România" organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi Federaţia Agro Propact, la care au mai fost prezenţi ministrul Agriculturii, Petre Daea şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.