Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul unui şef de Poliţie, SPULBERAT din nou. A picat pentru a şasea oară examenul de AVOCAT

Fostul şef al Poliţiei Neamţ a stabilit un record absolut: a dat examen de şase ori pentru a intra în Barou şi de tot atâtea ori a şi picat.

Citeşte şi: Reacția lui Klaus Iohannis după ce senatorii l-au scăpat pe Gabriel Oprea de DNA

Aurelian Vasea Şoric a aflat că a picat pentru a şasea oară examenul de admitere în Baroul Neamţ. Examenul s-a susţinut la Iaşi pentru toti candidatii din regiunea Moldovei. Reamintim că Şoric a fost şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ ăi a fost demis în 2010, după scandalul provocat de asasinarea interlopului Catalin Mararu, într-un local din Piatra Neamt.

"De ce e atât de interlop Mararu, pentru că dadea bani la oameni si le lua camata? Câti nu dau bani? Sunt procurori care dau bani…", a declarat Şoric, într-o conferinţă de presă organizată la scurt timp după comiterea asasinatului. Prin această replică, prin care le lua apărarea cămătarilor, şi-a asigurat celebritatea. Ulterior, a fost destituit, pentru că şefii de la Bucureşti au descoperit nereguli grave în gestionarea activităţii de la IPJ Neamt.

Citeşte şi: Tehnocratul lui Dacian Cioloş 'sare la gâtul' lui Liviu Dragnea: 'Minte sau nu pricepe'

Eliberat din funcţie, Şoric a avut mai multe tentative de a intra în avocatură. În anul 2011 a obtinut media finală de 4,34 la acest examen. În  2012 a luat 5,56. Nu s-a lăsat doborât de eşec şi a mai înercat şi în  2013. De data aceasta el a învăţat ceva mai mult, dar nu suficient, nota obţinută fiind 6,16. Pentru a intra in Barou avea nevoie de minim 7. Om perseverent şi simţind că este mai bun de la an, a încercat şi in anul 2014. Numai că atunci examenul l-a prins total pe lângă subiect şi a luat cea mai mică notă: 4. Toţi apropiaţii din jurul fostului şef de poliţie au crezut că  dorinţa acestuia de a deveni avocat s-a oprit aici. Dar nu a fost asa.

Citeşte şi: România, pe ruta balcanică a migrației ilegale. Autoritățile sunt în alertă

A dat iar examen şi în 2015. A picat cu nota 5. După cele cinci încercări eşuate, voinţa lui Şoric s-a dovedit a fi mai presus de orice şi el  s-a înscris şi la examenul din 2016. De data aceasta, mult mai încrezator. În după-amiaza zilei de luni s-au afişat şi rezultatele: STUPOARE, Şoric a picat cu 48 de puncte, din 100 de grile. La disciplina Organizarea profesiei de avocat a făcut 15 puncte, la Drept civil a bifat corect 5răspunsuri, la Procedura civilă a bifat 7, la Drept penal a pus 11 răspunsuri corecte, iar la Procedura penala doar 10 corecte. Pe fiecare materie în parte au fost câte 20 de întrebări. Cel mai probabil, toate aceste examene au reprezentat preambulul pentru examenul de admitere din 2017.

În anul 2013 a dat şi examen de admitere în magistratură, însă a picat cu nota 3,5, transmite biz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.