Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită a lui Klaus Iohannis la Timişoara: Ce a făcut preşedintele

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis prim  plan

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua luni, 3 octombrie a.c., o vizită la Timișoara, unde va participa la o serie de evenimente, desfășurate sub egida „Timişoara – Centru academic, cultural şi ştiinţific”.

Cu această ocazie, Președintele Klaus Iohannis va fi prezent la ceremonia care marchează debutul anului universitar 2016-2017 în întreg spațiul academic timișorean, care va avea loc în Aula Magna a Universității de Vest. Președintele României va dialoga cu studenții și profesorii despre viitorul sistemului de educație și cercetare, în contextul proiectului „România Educată” și a desemnării orașului drept Capitală culturală europeană în 2021. La eveniment vor participa aproximativ 450 de persoane, membri ai comunității academice și rectorii celor patru universități de stat din Timișoara: Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş”, respectiv Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României".

Totodată, ca urmare a titularizării Timișoarei drept Capitală Europeană a Culturii 2021, Președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu operatorii culturali și cu autoritățile locale implicate în elaborarea dosarului de candidatură și în pregătirea orașului pentru a fi o a doua capitală culturală europeană de succes din România după Sibiu, în anul 2007.

Preşedintele României va mai avea în program și vizitarea Centrului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, centru care îşi propune dezvoltarea unui nucleu de competență științifică și tehnologică la standarde europene pentru diagnosticul, tratamentul și prevenția bolilor, echipat cu facilități de cercetare fundamentală și aplicată pentru medicina translațională. OncoGen a beneficiat de o finanțare de 12 milioane euro prin Fondurile Structurale POS CCE și a fost construit între 2010 și 2015. Cele patru direcții de cercetare ale OncoGen se încadrează în temele Horizon 2020, respectiv Medicină regenerativă, Biologia celulelor tumorale, Sănătate și factori de mediu, și Imunoterapii (terapii inovatoare pentru terapia cancerului).

Prin vizitarea acestui centru de cercetare, Preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a cercetării pe zona medicală, de deschidere către cercetătorii din domeniul medical, de susţinere a proiectelor de cercetare finanţate din fonduri europene şi totodată un mesaj de încurajare pentru accesarea de noi proiecte pe zona cercetării medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.