Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita ambasadorului Germaniei nu a avut niciun efect asupra opțiunilor lui Tudorel Toader: 'I-am spus următorul lucru'

just.ro
Tudorel Toader Cord Meier-Klodt

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, la Iaşi, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei s-a discutat şi despre legile Justiţiei, dar subiectul abordat cel mai mult a fost Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) 

"A venit ambasadorul Germaniei la Ministerul Justiţiei, s-a legat oarecum în media, în public, că eu am vorbit de Comisia de la Veneţia după vizita ambasadorului Germaniei. Absolut greşit. Pentru că prima recomandare din MCV vorbeşte de o procedură robustă de desemnare a procurorilor de rang înalt prin consultarea Comisiei de la Veneţia. De fiecare dată am spus că voi respecta recomandările MCV pe care trebuie să le îndeplinim în Consiliul de management strategic pe care îl conduc. (...) În dialogurile avute cu comisia MCV am făcut această precizare. Întrebarea era de ce nu i-am dat drumul până acum. Păi, la Comisia de la Veneţia nu te duci cu întrebare de solicitare de aviz decât în momentul în care ai forma finală a proiectului de lege, nu te duci cu forme intermediare", a declarat ministrul Justiţiei, potrivit agerpres.ro.

Decizie de ULTIMĂ ORĂ la Ministerul Justiției. Ce schimbare anunță Tudorel Toader


El a spus că vizita ambasadorului Germaniei Cord Meier-Klodt nu a avut niciun efect asupra opţiunilor sale sau pe cele ale Ministerului Justiţiei. 

"Cu ambasadorul Germaniei am vorbit, sigur, şi despre legile Justiţiei, dar cel mai mult despre MCV. I-am spus următorul lucru: avem cele 12 recomandări, unele vizează modificări de lege, da. Şi atunci, dacă mâine se ridică MCV eu renunţ la orice modificare a legislaţiei în situaţia în care dânsul apreciază că actualele reglementări sunt perfecte. Categoric nu sunt perfecte pentru că vedem cu toţii ce se întâmplă. Categoric nu sunt perfecte pentru că în cele 12 recomandări, repet, multe vizează modificare de legislaţie", a conchis ministrul Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.