Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Sigmar Gabriel în Israel agită apele la Ierusalim. Netanyahu trece la ameninţări

Jpost
 Netanyahu si Gabriel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ameninţat marţi că va anula întrevederea prevăzută în cursul zilei cu ministrul german de externe Sigmar Gabriel dacă acesta se va întâlni cu reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale critice faţă de guvernul său, transmite AFP, citând un responsabil israelian, relatează agerpres.

Acesta a confirmat, sub protecţia anonimatului, informaţiile relatate de postul israelian Channel 2.

Razii de amploare în jurul Barcelonei. Sunt vizate celulele jihadiste

Anularea întrevederii între Netanyahu şi Gabriel ar reprezenta un moment rar de tensiune în relaţiile diplomatice între Israel şi Germania, unul din cei mai fermi susţinători europeni ai statului evreu. Ea ar surveni totuşi într-un context de răcire a relaţiilor bilaterale, Berlinul fiind în ultimii ani tot mai critic faţă de planurile de colonizare ale Israelului în teritoriile palestiniene ocupate.

'Aflăm din media israeliene că prim-ministrul Netanyahu, pe care, de altfel, l-am întâlnit foarte frecvent, vrea să anuleze această vizită pentru că dorim să ne întâlnim cu reprezentanţi ai societăţii civile', a reacţionat Gabriel la televiziunea publică germană ZDF.

'Îmi pot cu greu imagina aşa ceva, pentru că ar fi extrem de regretabil', a mai spus el, explicând că 'este absolut normal ca, în timpul unei vizitei în străinătate, să discuţi cu reprezentanţi ai societăţii civile'.

TRAGEDIE pe şosea. 27 de oameni au murit într-un grav accident rutier - FOTO

Sigmar Gabriel are prevăzută marţi o întâlnire cu reprezentanţi ai B'Tselem, o organizaţie neguvernamentală israeliană care documentează încălcări ale drepturilor omului în teritoriile israeliene ocupate, şi cu cei ai asociaţiei Breaking the Silence, care le pune la dispoziţie soldaţilor israelieni, sub protecţia anonimatului, o platformă pentru a-şi povesti experienţele şi a denunţa acţiunile considerate de ei reprobabile ale armatei.

Cele două asociaţii sunt pe 'o listă neagră' a guvernului condus de Netanyahu, care duce o campanie susţinută împotriva organizaţiilor pe care le acuză că atentează la legitimitatea statului Israel.

În luna februarie, guvernul israelian a protestat pe lângă ambasada Belgiei după întâlnirile avute la Ierusalim de premierul Charles Michel cu reprezentanţi ai Breaking the Silence şi B'Tselem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.