Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita secolului la Moscova: Coreea de Nord discută cu Rusia despre conflictul în care se află Phenianul! Ce cred Statele Unite despre întâlnire

www.businesskorea.co.kr
Rusia Coreea de Nord

Ministerul rus de externe a anunţat că ambasadorul itinerant Oleg Burmistrov se va întâlni vineri la Moscova cu Choe Son-hui, director general al departamentului pentru America de Nord al ministerului de externe nord-coreean, informează Reuters. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, nu a dat alte detalii, dar a afirmat că după întrevedere se va difuza un comunicat.

Statele Unite au salutat dialogul. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington, Heather Nauert, a declarat: "Nu văd ceva rău în asta. Diplomaţia este abordarea noastră preferată. Dacă Rusia reuşeşte să determine Coreea de Nord să se îndrepte într-o direcţie mai bună, cu siguranţă ne bucurăm". Ea a menţionat că discuţiile de vineri vor avea loc la două săptămâni după vizita la Moscova al reprezentantului special al SUA pentru Coreea de Nord, Joseph Yun.

Citește și: 'FIERBE' Orientul Mijlociu: Alianţă Turcia-Irak-Iran împotriva independenţei kurzilor

Oficialităţi din Statele Unite consideră însă, în convorbiri private, că efortul Rusiei nu va avea un efect semnificativ, arată Reuters. Phenianul susţine că dezvoltarea armamentului este un mijloc de apărare împotriva unei agresiuni americane.

Săptămâna trecută, la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la New York, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a propus din partea ţării sale şi a Chinei ideea unei suspendări în tandem: Coreea de Nord să renunţe la testarea rachetelor şi bombelor nucleare, iar Statele Unite şi Coreea de Sud să înceteze exerciţiile militare în peninsula coreeană, pentru a permite începerea rapidă a unor negocieri. El a sugerat că o ţară europeană neutră ar putea acţiona ca mediator, anunță Agerpres.

Citește și: Decizie ISTORICĂ în Siria. Un creștin a fost ales președinte al Parlamentului

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, s-au ameninţat şi insultat reciproc în ultimele zile - o situaţie "foarte rea, inacceptabilă", potrivit lui Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.