Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita unui grup de parlamentari germani în Turcia a fost anulată din cauza Ankarei

turcia, germania

Vizita unui grup de parlamentari germani în Turcia săptămână aceasta a fost anulată din cauza "presiunii extreme" venite din partea Ankarei, a declarat miercuri vicepreşedinta Bundestagului Claudia Roth, relatează DPA. Întrevederile cu oficialii turci la Ankara, Diyarbakir şi Istanbul, precum şi o vizită la parlamentul turc au fost anulate la solicitarea unor oficiali de 'rang înalt' din guvernul turc, care au refuzat, de asemenea, să asigure protecţia delegaţiei germane, a spus Roth.

Din delegaţia care urma să efectueze de joi până duminică o vizită în Turcia făcea parte Claudia Roth din Partidul Social-Democrat, precum şi parlamentari din partea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel şi membri ai Verzilor. 'Este o respingere de facto a dialogului politic' între Germania şi Turcia, a spus Roth, adăugând că anularea vizitei reprezintă un 'nou nivel' de escaladare a tensiunilor diplomatice între Ankara şi Berlin, conform Agerpres.

Incidentul este cel mai recent într-o dispută în desfăşurare între Germania şi Turcia. Recent Ankara a interzis unui grup de parlamentari de la Berlin să viziteze soldaţii germani staţionaţi la baza Incirlik din sud-estul Turciei. Ca urmare a acestei decizii, guvernul de la Berlin analizează eventuala retragere a trupelor germane de la această bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.