Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu, reacție la acuzațiile premierului: Domnule Grindeanu, să vă fie rușine

Guvernul Romaniai
Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat marți, după acuzațiile aduse de premierul Sorin Grindeanu - potrivit căruia nu ar fi făcut nimic pentru a rezolva criza medicamentelor - și spune că „asta întrece orice limită a nesimțirii și a ridicolului, chiar și pentru acest guvern”. „Domnule Grindeanu, sa va fie rusine! Si nu de mine, ci de toti oamenii care v-au votat si pe care ii lasati fara medicamente”, a fost reacția fostului ministru al Sănătății.

Grindeanu, după întâlnirea cu ministrul Sănătății. Săgeți pentru fostul ministru Vlad Voiculescu

„Domnul premier Grindeanu nu si-a facut temele. Nimic nou.  Guvernul Grindeanu da vina pe tehnocrati. Nimic nou.

Sa spuna ca eu nu am luat nicio masura pentru lipsa medicamentelor, asta intrece orice limita a nesimtirii si a ridicolului, chiar si pentru acest guvern.

Reamintesc deci cateva lucruri: 
1. In urma noii metodologii de preturi (ordinul 75) a domnului Ministru Banicioiu, peste 1.700 medicamente au fost retrase de pe piata*

2. Am schimbat aceasta metodologie de preturi, prioritizand medicamentele esentiale (conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii), vaccinurile si produsele din sange si plasma care disparusera de pe piata punand in pericol viata a mii de pacienti.

=> PSD-ALDE si guvernul domnului Dragnea se pregateste sa anuleze aceasta metodologie

3. Am implementat primul sistem in TIMP REAL si TRANSPARENT de raportare a lipsei medicamentelor! Se numeste www.medicamente-lipsa.ro

=> a functionat fara nicio problema pana la predarea mandatului meu. De cand am plecat si pana astazi sunt peste 250 de cereri de la oameni care asteapta raspuns de la actualul guvern. Mai lucreaza cineva acolo?

4. Am implementat impreuna cu STS primul sistem de MONITORIZARE A STOCURILOR in timp real! Ministerul si Agentia Nationala a Medicamentului stiu in fiecare moment (!!!) exact cate fiole/cutii/flacoane/etc. exista din fiecare medicament din aceasta tara!

=> Sistemul este functional - trebuie doar cineva sa isi dea interesul si sa ia masurile care se cuvin!

5. Ordinul care defineste OBLIGATIA DE SERVICIU PUBLIC al distribuitorilor - adica, pe romaneste: daca un medicament este in Romania, distribuitorii au OBLIGATIA sa il puna la dispozitia spitalelor si farmaciilor din Romania!... prin acest ordin se pune frana EXPORTULUI PARALEL!

Masurile guvernul PSD-ALDE de pana acum si mai ales faptul ca lasa de izbeliste mecanismele pe care le-am lasat functionale la MS, dauneaza pacientilor, medicilor, spitalelor, farmaciilor si bugetului de stat!

Exista: 
- un singur BENEFICIAR real: distribuitorii de medicamente care fac EXPORT PARALEL (=vand in alta parte medicamentele destinate romanilor!) si

- un singur BENEFICIAR politic: PSD-ALDE... care mintind cu nerusinare in campania electorala au luat voturile romanilor, romani care acum vor suferi in urma disparitiei medicamentelor si a intoarcerii (in cateva luni, cand nu o sa mai poata sa dea vina pe tehnocrati) la epoca "avem de toate, tratam ca in Germania".

A trecut campania. Nu mai este un joc politic!
Ineptiile si minciunile pe care le raspandesc nu tin loc nici de medicamente, nici de spitale. 
PSD a castigat alegerile. Ar face bine sa se apuce de treaba sau macar sa nu distruga ce s-a facut bun!

Domnule Grindeanu, sa va fie rusine! Si nu de mine, ci de toti oamenii care v-au votat si pe care ii lasati fara medicamente!

*la 1 ianuarie 2015, catalogul medicamentelor - CANAMED - cuprindea 6.114 produse. Numărul de dosare de preţ pentru medicamente depuse la Ministerul Sănătăţii era in Iunie 2016 - la preluarea mandatului meu- de 4.400””, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.