Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a numit 'Transilvania' un regiment din armata rusă: 'Un pas care ar putea fi interpretat drept o provocare '

Vladimir Putin

Vladimir Putin a semnat decrete prin care unități ale armatei ruse sunt denumite după orașe/regiuni ucrainene, poloneze, germane și române, un pas care ar putea fi interpretat drept o provocare de către aceste țări, scrie Radio Free Europe.

De exemplu, regimentul 6 de tancuri a primit numele de „Regiment de Gardă Lvov”, Regimentul 68 de tancuri – „Regiment de Gardă Jitomir-Berlin”, Regimentul 163 de tancuri – „Regiment de Gardă Nejinskii” - toate după orașe din Ucraina.

Regimentul 400 de artilerie a primit numele de onoare „Transilvania”, după regiunea din România. Un alt regiment, 381 artilerie, a primit numele de onoare „Regiment de Gardă Varşovia”, după capitala Poloniei.

Citește și: Angela Merkel și-a salvat postul în ultima clipă: A semnat un acord cu ministrul de Interne

Decretele sunt semnate de Putin la 30 iunie 2018. În ele se specifică faptul că titlurile onorifice sunt acordate „în scopul de a păstra tradițiile istorice militare glorioase și de a educa militarii în spiritul devotamentului față de patrie“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.