Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin amenință SUA cu o nouă mega-lovitură: 'Ne rezervăm dreptul de a mai expulza 155 de diplomați americani'

interfax
putin

Vladimir Putin a declarat că "Rusia își rezervă dreptul să reducă în continuare numărul diplomaților americani din Rusia, dar, momentan, nu va face acest lucru".

Putin a precizat că în Rusia sunt aproximativ 1.300 de diplomați americani, iar Federaţia Rusă are în SUA 455 de diplomați. Potrivit șefului Kremlinului, cei 455 de angajati ai Rusiei din SUA includ și 155 de persoane care lucrează la ONU.

Citește și: Curtea de Justiție a UE, LOVITURĂ GREA pentru Ungaria. Decizia, impact major și asupra României

"Strict vorbind, ei nu sunt diplomați acreditați la Departamentul de Stat american, ci sunt angajați ai unei organizații internaționale”, a spus el.

"Așa că, dacă e să atingem o paritate deplină, nu ar trebui să fie 455 de diplomați americani la Moscova, ci minus 155. Deci, ne rezervăm dreptul să decidem asupra acestui număr, dar nu o vom face încă, să vedem cum se va dezvolta situația în continuare”, a spus Putin, conform Paginaderusia.ro.

Totodata, președintele rus Vladimir Putin va dispune Ministerului rus de Externe să inițieze o plângere într-o instanță americană după închiderea mai multor misiuni diplomatice ruse în Statele Unite.

"Aceasta este o încălcare clară a drepturilor de proprietate ale părții ruse, așadar, în primul rând, voi instrui Ministerul de Externe să meargă la tribunal. Să vedem cât de eficient funcționează sistemul judiciar american”, a declarat Putin la aceeași conferință de presă.

El a mai spus ca acțiunile SUA sunt fără precedent, deoarece "partea americană a privat statul rus de dreptul de a folosi proprietatea sa”.

În iulie, Rusia a anunțat sancțiuni împotriva diplomaților americani. Federația Rusă a cerut SUA să reducă numărul angajaților diplomatici la 455 de persoane.

Citește și: Uragan de PROPORȚII în Atlantic. Donald Trump a declarat stare de urgenţă

Moscova a motivat restricțiile diplomatice spunând ca este un răspuns la noile sancțiuni adoptate de Congresul SUA împotriva Federației Ruse. După aceea, Departamentul de Stat al SUA a anunțat închiderea Consulatului General al Rusiei din San Francisco, precum și a două misiuni comerciale ruse de la Washington și New York.

Departamentul de Stat al SUA a explicat că măsură este un răspuns la cererea Kremlinului de a reduce personalul diplomatic american în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.