Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin dă pe față planurile pe care le are în Siria: Ce a stabilit liderul rus

Vladimir_Putin-6

Obiectivul Rusiei în Siria este "stabilizarea puterii legitime" şi a da o "lovitură decisivă" terorismului, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, în contextul în care se reiau la Geneva discuţiile asupra conflictului sirian, relatează AFP.

"Noi nu am stabilit obiectivul de a ne amesteca în afacerile interne ale Siriei", unde Rusia intervine militar din septembrie 2015 în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, a dat asigurări Putin, în timpul unei întâlniri cu ofiţeri din flota rusă care s-au întors acasă din această ţară sfâşiată de război, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Aliat fidel al regimului de la Damasc, Rusia are "sarcina de a stabiliza puterea legitimă în ţară şi a da lovitura decisivă terorismului internaţional", a adăugat el.

După aproape şase ani, războiul din Siria a făcut peste 310.000 de morţi şi a dus la strămutarea a milioane de persoane.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

"Cu cât mai repede ţara va trece la o reglementare politică, cu atât comunitatea internaţională va avea mai multe şanse să oprească ciuma teroristă pe teritoriul sirian", a spus Putin, potrivit imaginilor televiziunii ruse.

Aceste declaraţii survin în contextul în care discuţiile de pace între reprezentanţii regimului sirian şi ai opoziţiei se reiau joi la Geneva şi rebelii sirieni pro-turci au anunţat "eliberarea totală" a oraşului Al-Bab, ultimul fief în nordul Siriei al grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Citește și: Beyonce a fost vedeta la NBA All-Star Game: Ce a făcut artista

În ianuarie, Rusia şi-a retras grupul de portavioane din apele siriene, după ce a anunţat în decembrie că prezenţa sa militară în Siria va fi "redusă".

Grupul naval ce cuprinde în special singurul portavion rus în serviciu, Amiral Kuzneţov, "a adus prejudicii semnificative grupurilor teroriste" şi a contribuit la "crearea condiţiilor pentru continuarea discuţiilor de pace între guvernul sirian şi opoziţia armată", şi-a exprimat satisfacţia Putin.

Citelște și: Escrocherie pe Facebook: Cum ți se fură totul

În opinia preşedintelui rus, în timpul misiunii lor în Siria, marinarii ruşi "au contribuit direct la securitatea Rusiei".

"Aproximativ 4.000 de cetăţeni ruşi şi circa 5.000 de cetăţeni din (ţări ale) fostei URSS" luptă, potrivit serviciilor speciale ruse, în rândurile SI în Siria, reprezentând o "ameninţare enormă" pentru Rusia, a amintit el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.