Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin face mișto de americani: 'Printre problemele mitice, imaginare, se află isteria'

russia-insider.com
obama putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat joi drept 'isterie' acuzaţiile potrivit cărora Rusia ar încerca să influenţeze alegerile din SUA în favoarea candidatului republican Donald Trump şi în detrimentul lui Hillary Clinton, relatează AFP şi Reuters.

'Printre problemele mitice, imaginare, se află isteria, pentru că nu pot să zic altfel, care s-a dezvoltat în SUA în ceea ce priveşte influenţa pe care Rusia ar avea-o în alegerile prezidenţiale', a declarat Vladimir Putin în cadrul unui discurs privind relaţiile internaţionale susţinut la Soci.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Adresându-se unui grup de experţi în politică externă adunaţi la Clubul Valdai, Putin a spus că i se pare greu de crezut că cineva s-a gândit în mod serios că Moscova este capabilă să influenţeze alegerile de la 8 noiembrie. El a criticat SUA că ar utiliza chestiunile internaţionale pentru a le servi interesele acuzând pericolul 'stupid' al unei 'pseudo ameninţări ruse'.

Guvernul SUA a acuzat oficial Rusia că ar fi în spatele unei campanii de atacuri cibernetice împotriva unor organizaţii din cadrul Partidul Democrat, în timp ce candidata formaţiunii, Hillary Clinton, l-a acuzat pe rivalul său republican Donald Trump că ar fi o 'marionetă' a Rusiei.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

'Am putea gândi că în SUA există o multitudine de probleme arzătoare (...) Dar, în mod evident, elita nu are altceva de zis, nu are nimic altceva pentru a calma societatea, deci este mai uşor să atragi atenţia oamenilor asupra aşa-zişilor piraţi informatici, spioni, agenţi de influenţă ruşi', a adăugat el.

'Se gândeşte cineva serios că Rusia poate influenţa alegerea alegerea poporului american? America este o republică bananieră? America este o mare putere', a spus Putin, informează agerpres.ro.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

Putin a mai spus că unele forţe din Occident încearcă să exagereze ameninţarea pe care o reprezintă Rusia pentru a asigura alocări mai mari pentru sectorul militar. Rusia nu intenţionează să atace pe nimeni, a dat el asigurări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.