Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin i-a luat fața lui Donald Trump: A ieșit primul, după mai bine de două ore, și a spus ce a discutat cu liderul SUA

CNN
trump, putin, strangere de mana

Preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, au abordat vineri la Hamburg în prima lor întrevedere faţă în faţă situaţia din Siria şi Ucraina, lupta împotriva terorismului şi securitatea cibernetică, relatează Sputniknews.

'Am avut o discuţie foarte lungă cu preşedintele Statelor Unite, au fost multe chestiuni (abordate), precum Ucraina, Siria, alte probleme, unele chestiuni bilaterale', a spus Putin la începutul unei întrevederi cu premierul japonez Shinzo Abe, desfăşurată, la fel ca şi cea cu Trump, în marja summitul G20, scrie agerpres.ro.

Citește și: Incredibil! Ce pensie alimentară primește Eba de la tatăl copiilor săi

'Am revenit asupra chestiunilor privind combaterea terorismului şi securitatea cibernetică', a adăugat liderul de la Kremlin.

Întrevederea Putin-Trump a durat mai mult de două ore, mult peste timpul alocat iniţial. Cei doi preşedinţi au dat scurte declaraţii presei înaintea începerii întâlnirii şi într-o pauză pe parcursul ei.

Citește și: Dezvăluiri incendiare! Cum a reușit Dragnea să controleze un serviciu secret

'Este o onoare să fiu cu dumneavoastră', a spus Trump înaintea reuniunii adresându-se omologului său rus.

'Sunt încântat să vă întâlnesc şi sper că (...) această întâlnire se va încheia cu un rezultat pozitiv', a reacţionat Putin.

Citește și: Sorin Grindeanu, lovitură de proporții pentru Daddy Dragnea

În pauza întrevederii, Trump a spus în faţa ziariştilor prezenţi că discuţia cu omologul său rus este 'foarte bună' şi că se aşteaptă ca această întrevedere să aducă 'lucruri foarte pozitive' pentru SUA, Rusia şi lumea întreagă.

Din rândul ziariştilor a fost întrebat în mod repetat şi gălăgios dacă va discuta cu Putin şi chestiunea presupusei imixtiuni a Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA, dar preşedintele american a evitat să răspundă.

Citește și: Șocant! S-a descoperit adevărata cauză a declanșării maladiei Alzheimer

Preşedintele rus a ţinut să menţioneze în faţa presei că până în prezent a vorbit de mai multe ori cu Trump la telefon despre 'chestiunile bilaterale şi internaţionale importante', dar a apreciat totodată că astfel de discuţii 'nu sunt niciodată îndeajuns' şi că 'dacă vrem relaţii pozitive' trebuie ca liderii să se întâlnească faţă în faţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.