Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin își umflă mușchii: Am răspuns la orice amenințare

putin atlas

Rusia are un răspuns adecvat la toate ameninţările privind securitatea sa naţională, a declarat joi preşedintele Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni cu conducerea Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), potrivit RIA Novosti. 

"Occidentul dezvoltă noi sisteme de atac global rapid, dar la toate ameninţările externe la adresa securităţii noastre naţionale am avut şi avem întotdeauna un răspuns adecvat", a afirmat liderul de la Kremlin, cu referire la proiectul american Conventional Prompt Global Strike, care ar permite Pentagonului să atingă cu mare precizie şi în scurt timp orice ţintă din lume. "Este absolut clar că nimeni nu a reuşit până în prezent şi nu va reuşi nici pe viitor să intimideze ţara noastră sau să facă presiuni asupra ei", a continuat preşedintele rus. 

În acelaşi cadru, Vladimir Putin a adăugat că unul din factorii care au creat ameninţări pentru Rusia a fost retragerea unilaterală, în 2002, a SUA din Tratatul AMB privind rachetele balistice, unul din fundamentele sistemului modern de securitate internaţională. Un alt factor, a mai afirmat el, este crearea de către NATO a unei forţe de reacţie rapidă şi apropierea infrastructurii blocului militar nord-atlantic de graniţele Rusiei. 

"Pentru aşa-zisa contracarare a Rusiei se foloseşte un întreg arsenal de mijloace - de la încercările de izolare politică, până la războiul informaţional pe scară largă şi instrumentele serviciilor speciale", a acuzat Putin în faţa ofiţerilor FSB. 

Relaţiile dintre Rusia şi Occident s-au agravat semnificativ pe fondul conflictului militar din Ucraina, ministrul rus de externe Serghei Lavrov vorbind în decembrie despre cea mai gravă criză de la sfârşitul "războiului rece", scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.