Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin ÎNGROZEȘTE omenirea: 'Intervenim MILITAR dacă NATO mută în Finlanda'

putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, în timpul unei vizite oficiale în Finlanda, că Moscova va încerca să reia dialogul cu NATO privind măsurile de sporire a încrederii şi de prevenire a conflictelor, după summitul NATO care se va desfăşura săptămâna viitoare la Varşovia, el avertizându-şi totodată gazdele asupra măsurilor pe care armata rusă le-ar lua în cazul unei eventuale aderări a Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică, transmite agenţia Reuters.

În timpul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, liderul de la Kremlin a anunţat că după summitul NATO va avea loc şi reuniunea Consiliului Rusia-NATO, iar cele două părţi vor discuta despre prevenirea conflictelor în zona Mării Baltice.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

Pe de altă parte, Putin a sugerat că armata rusă şi-ar putea deplasa trupele mai aproape de graniţa cu Finlanda, dacă această ţară ar deveni membră a NATO. 'Ei (finlandezii) ar deveni parte a infrastructurii militare a NATO, care ar ajunge peste noapte la graniţele Federaţiei Ruse. Credeţi că vom continua să acţionăm ca până acum dacă Finlanda aderă la NATO?! Acum am retras trupele la 1.500 de kilometri de frontieră. Credeţi că ar mai rămâne acolo?', a avertizat el.

La rândul său, preşedintele finlandez a cerut ca avioanele militare care zboară în această zonă să menţină deschise transponderele (emiţătoarele radio ce permit identificarea avioanelor) pentru a se preveni incidentele nedorite. 'Toţi cunoaştem riscurile legate de aceste zboruri şi am propus să convenim asupra folosirii transponderelor pentru toate zborurile în regiunea Mării Baltice', a insistat preşedintele Sauli Niinisto.

În ultimele luni, Rusia a interceptat mai multe avioane americane în apropierea graniţelor ei din zona Mării Baltice şi susţine că respectivele avioane aveau transponderele închise, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.