Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin pune pe jar Europa, alături de Erdogan

putin erdogan

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a inaugurat vineri lucrările de construcţie a sectorului submarin al gazoductului TurkStream către Turcia, devenit simbolic pentru reconcilierea ruso-turcă şi din care Moscova vrea să facă un nou punct de intrare a gazului rusesc în Europa, relatează AFP.

Război total pe scena politică: Opoziţia vine cu un nume bombă pentru poziţia de premier

Putin a asistat la debutul lucrărilor în largul coastelor Mării Negre, la bordul navei Pioneering Spirit, capabilă să amplaseze conducte la o adâncime de până la doi kilometri. 

Liderul de la Kremlin l-a sunat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a-şi exprima satisfacţia în legătură cu avansarea rapidă a lucrărilor, ce contrastează, chiar dacă el nu a făcut o comparaţie explicită, cu dificultăţile întâmpinate de proiectele sale către Europa. 

Proiectul energetic respectiv a fost făcut public la sfârşitul lui 2014, în acelaşi timp cu renunţarea, în plină criză ucraineană, la proiectul South Stream via Marea Neagră şi Bulgaria, blocat de către Uniunea Europeană. 

TurkStream, stagnat din cauza crizei diplomatice provocate de doborârea de către aviaţia turcă a unui bombardier rus la frontiera siriano-turcă în noiembrie 2015, a fost relansat vara trecută după reconcilierea dintre Putin şi Erdogan. 

Estimat la şase miliarde de dolari, proiectul prevede construirea a două conducte cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi de gaz pe an fiecare, prima urmând să fie finalizată din 2018 şi cea de-a doua la sfârşitul lui 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.