Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, reacţie după uciderea opozantului Boris Nemtov

putin2

Uciderea lui Boris Nemtov este o 'tragedie rusinoasa' ce are un substrat politic, a declarat miercuri presedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Nemtov, fost vicepremier, a fost împuscat mortal vineri noaptea, în timp ce se plimba împreuna cu iubita sa în apropiere de Piata Rosie si Kremlin. El este cel mai proeminent reprezentant al opozitiei care a fost omorât în cei 15 ani de când Vladimir Putin detine puterea în Rusia.

Potrivit Interfax, seful statului rus a dat ordin Ministerului de Interne sa acorde o atentie sporita crimelor cu substrat politic, precum uciderea lui Nemtov.

'Trebuie sa scapam în sfârsit Rusia de rusine si tragedii precum cele îndurate si vazute de noi recent. Ma refer la uciderea îndrazneata a lui Boris Nemtov chiar în centrul capitalei', a afirmat Putin, într-o reuniune a colegiului Ministerului rus de Interne.

Presedintia rusa a negat orice implicare în aceasta crima, spunând ca uciderea lui Boris Nemtov este o 'provocare' în scopul discreditarii presedintelui Vladimir Putin si în vederea consolidarii adversarilor sai, dar prietenii lui Nemtov afirma ca tocmai Kremlinul este de vina pentru crearea unei atmosfere de ura fata de adversarii politicii oficiale.

Înainte de reuniunea cu Putin, seful Serviciilor de securitate ruse (FSB), Aleksandr Bortnikov, a raspuns evaziv la o întrebare referitoare la presupusii suspecti în cazul uciderii lui Nemtov: 'Suspecti exista întotdeauna'.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.