Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin şi omologul său ucrainean au avut în februarie două convorbiri telefonice

captură YouTube
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko au avut în luna februarie convorbiri telefonice în două rânduri, fără a înregistra progrese concrete în ceea ce priveşte soluţionarea conflictului din estul Ucrainei, a anunţat joi preşedinţia de la Kiev, relatează AFP. ''Deoarece aceste convorbiri nu au dat niciun rezultat, nu a existat un comunicat privind subiectul lor'', aşa cum se întâmplă deseori la finalul acestui tip de convorbiri, a explicat preşedinţia ucraineană.

Cele două convorbiri telefonice au avut loc luna trecută în timpul unor confruntări violente între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, soldate cu 35 de morţi, în special la Avdiivka, oraş industrial situat în apropierea liniei frontului din estul Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat joi faptul că aceste convorbiri au avut loc. ''Încetarea focului la Avdiivka nu a fost evocată. A existat un schimb de opinii şi a fost exprimată îngrijorarea comună privind escaladarea tensiunilor'' în estul Ucrainei, a precizat Peskov.

Contactele oficiale între Vladimir Putin şi Petro Poroşenko sunt foarte rare, Kievul acuzând Moscova că îi susţine militar pe rebelii separatişti din estul Ucrainei. Cele câteva întrevederi Putin - Poroşenko au avut loc în marea lor majoritate în prezenţa preşedintelui francez François Hollande şi a cancelarului german Angela Merkel, în aşa-numitul format 'Normandia'. Cele mai recente convorbiri între preşedinţii rus şi ucrainean au avut loc în format 'Normandia' pe 19 octombrie anul trecut, la Berlin, conform Agerpres. Începând din aprilie 2014, conflictul din estul Ucrainei s-a soldat cu cel puţin 10.000 de morţi, iar acordurile de pace de Minsk, semnate în 2015, rămân în impas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.