Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Voi rezolva problema traficului infernal din București!

Circulația în București a ajuns o tortură. Pierdem timp, pierdem bani, acumulăm stres, ne intoxicăm cu gaze de eșapament. Iar situația poate dura la nesfarșit. Eu pot să-i pun capăt!

Voi reduce blocajele rutiere de pe marile artere ale Capitalei! Voi pune în aplicare programul de sincronizare a semafoarelor şi voi conecta cele 450 de intersecţii la sistemul integrat de monitorizare a traficului. În Bucureşti se va circula simţitor mai bine!

Dacă ajung la Primăria Capitalei, în 12 luni reduc blocajele rutiere de pe marile artere și din marile intersecții. Voi pune în aplicare programul de sincronizare a semafoarelor și voi cupla semnalizarea electronică pentru șoferi cu un soft de navigație care optimizează traficul.

Într-un an, în București se va circula simțitor mai bine. Sunt un om de cuvânt iar promisiunile mele nu sunt vorbe goale. Programul meu de guvernare locală cuprinde la acest capitol următorii pași.

Soluții simple pentru parcări

- Pentru parcările publice de suprafață voi introduce sistemul de taxare automată, cu plata online sau prin sms. Astfel, în afara optimizării încasărilor, va fi eliminat și fenomenul parcagiilor ilegali.
- Voi solicita cât mai repede posibil comisiei de patrimoniu o situaţie clară a tuturor terenurilor libere unde se pot construi parcări.
- În vara aceasta, voi cuprinde în rectificarea de buget sume pentru aceste parcări şi vor fi organizate proceduri transparente de licitaţii.
- Începând cu primăvara lui 2017, va începe construcţia, astfel încât, în vara lui 2017 vom avea deja primele parcări finalizate.

Un management inteligent al traficului

- Toate intersecțiile trebuie incluse în Sistemul de Management al Traficului din Bucureşti (SMTB).
- Trebuie ca sistemul de coordonare să fie funcţional, nu cum se întâmplă în prezent, când se defectează senzorii şi trec zile bune, dacă nu săptămâni, până când sunt înlocuiți și trebuie angajat personal calificat pentru a opera Centrul de Control.
- De asemenea, Primăria Capitalei va adera la programul global Waze Connected Citizens care oferă autorităților informații în timp real cu privire la trafic, gropi, accidente şi ambuteiaje. În felul acesta, putem avea acces la informațiile din trafic în timp real, care pot contribui la sistemul inteligent de management al traficului, precum și la optimizarea circulației transportului în comun.

Fonduri europene

În noua organigramă se va înființa Departamentul de atragere și implementare de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile ce vor fi alocate pentru: reabilitarea străzilor, extinderea SMTB, realizarea sistemului centralizat de evidență și plată a parcărilor prin înființarea unui Centru de control Parcaje, înființarea de noi parcaje la intrarea în oraș, corelarea acestora cu linii noi de RATB, extinderea culoarelor unice pentru transportul în comun, extinderea si construirea de piste pentru biciclete și reabilitarea podurilor și pasajelor.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.