Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen ar putea oferi discounturi la achiziționarea unui nou autoturism

volkswagen

Grupul auto Volkswagen ar putea oferi posesorilor de automobile VW din Germania discounturi la achiziționarea unui nou autoturism, dacă renunță la vechile lor modele afectate de scandalul manipulării emisiilor, informează agenția de presă DPA, preluată de Reuters.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, trece în prezent prin cea mai gravă din istoria companiei după ce, în luna septembrie 2015, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Revista germană Manager Magazin susține că Volkswagen se așteaptă ca acest scandal, care va impune printre altele rechemarea la service a aproximativ 8,5 milioane vehicule vândute în Europa, să îi provoace costuri de peste 30 de miliarde de euro. În încercarea de a reduce costurile și a stabiliza vânzările în urma acestui scandal, Volkswagen ar putea oferi stimulente celor care dețin un vehicul afectat de acest scandal să cumpere un nou vehicul. 

DPA susține că reducerile speciale ar urma să se concentreze în special pe deținătorii de vehicule VW cu un motor diesel de 1,6 litri, care potrivit unor surse interne ar avea nevoie de modernizări costisitoare la nivel de hardware și nu doar o simplă înlocuire de software. Însă oferta va fi valabilă numai în Germania, unde au fost vândute aproximativ 2,4 milioane automobile cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

În replică, producătorul auto a anunțat că este ceva normal pentru Volkswagen și dealerii săi să ia în considerare lansarea unor oferte speciale pentru actualii clienți, dar nu a oferit alte detalii. 

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.