Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volkswagen-Audi și Enercon, interesate să demareze afaceri sau să dezvolte parteneriate în România

alexandru petrescu

Volkswagen-Audi și Enercon sunt interesate să demareze business-uri sau să dezvolte parteneriate în România, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat.

Ministrul de resort, Alexandru Petrescu, a vizitat în Germania standurile companiilor românești aflate la Târgul de la Hanovra — "Hanovra Messe" — unul dintre evenimentele din domeniul tehnologiei industriale.

Conform comunicatului, ziua a fost dedicată și întâlnirilor cu mediul de business german, fiind programate discuții atât cu reprezentanții unor companii prezente deja cu investiții consistente pe piața românească și care doresc să își extindă amprenta investițională (Schaeffler, Rittal GmbH), cât și cu boardul de conducere al unor firme care sunt interesate să demareze afaceri sau să dezvolte parteneriate în România (Volkswagen — Audi, Enercon GmnH). "Firmele germane prezente în România sunt preponderent angrenate în activități de producție și de R&D (cercetare și dezvoltare — n. r.), strategiile de dezvoltare a acestora fiind convergente cu măsurile Guvernului de reindustrializare a României, accentuând tranziția de la exportul de resurse prime la exportul de produse cu valoare adăugată mare", a spus ministrul Petrescu.

În ceea ce privește târgul, faptul că la ediția din acest an prezența sectorului IT românesc constituie o premieră, spune ministrul, indică importanța și potențialul de creștere și de internaționalizare a companiilor românești din domeniu. "Îmi doresc pentru anii viitori o prezență mai consistentă la acest eveniment a companiilor românești din mai multe sectoare, pentru că Hanover Messe este locul în care firmele producătoare de tehnologii de vârf din întreaga lume se întâlnesc și se conectează. De asemenea, o participare mai numeroasă la Hanover Messe reprezintă și o modalitate prin care putem crește contribuția României în valoarea totală a importurilor germane de la 1,26% la 3%", a mai arătat Petrescu.

Hannover Messe este un eveniment ce înglobează peste 10 expoziții care acoperă diverse ramuri ale industriei, precum automatizare, energie, soluții IT sau furnizarea de energie eoliană. România este un partener tradițional al târgului Hannover Messe, anul acesta participând un număr de 37 de companii românești, pentru 20 dintre ele participarea fiind asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu patronatele din industrie (FEPA-CM, APREL, ARIES), prin Programul de promovare a exporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.