Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski, primit ca o adevărată vedetă în Parlamentul European: ovaționat la scenă deschisă/ Video

CNN
zelenski marea britanie

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia încearcă să anihileze valorile europene, în cadrul unui discurs rostit în Parlamentul European de la Bruxelles. La sosire, Zelenski a fost primit de o armată de jurnaliști și în aplauzele liderilor europeni.

Zelenski a descris Rusia ca fiind "cea mai anti-europeană forță din lume" și a spus că președintele rus Vladimir Putin este "un dictator cu livrări și rezerve masive de arme sovietice și arme de la regimuri dictatoriale - în special din Iran".

"Pentru a putea lupta astfel, Kremlinul, în mod cinic și deliberat, an după an, pas după pas, a încercat să elimine ceea ce noi considerăm a fi valorile noastre în Europa", a spus el.

"Valoarea vieților umane a fost distrusă în Rusia. Pentru autoritățile de acolo, nimeni nu mai are valoare, în afară de cei care se află la Kremlin și care au la inimă portofelele lor.

"Cei 140 de milioane de cetățeni ruși sunt, pentru liderii Rusiei, doar niște corpuri care sunt capabile să poarte arme pentru Rusia."

El a mulțumit UE pentru abordarea sa "principială și energică" în susținerea Ucrainei.

Zelenski a fost îndelung ovaționat în picioare înainte de a începe să vorbească în fața adunării.

Înainte de a lua cuvântul, șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a susținut apelul Ucrainei pentru mai multe arme, spunând: "Cunoaștem sacrificiul pe care poporul dumneavoastră l-a îndurat pentru Europa și trebuie să îl onorăm nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte".

Ea a spus că acest lucru ar trebui să includă "avioanele de care aveți nevoie pentru a proteja libertatea pe care prea mulți au luat-o de bună".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.