Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vom avea cele mai politizate festivități de 1 Decembrie din 1990 până acum/ SURSE

parada 1 decembrie

Guvernul României a anunțat ieri data alegerilor parlamentare - 11 decembrie 2016. Asta înseamnă că festivitățile de 1 Decembrie pică tocmai în toiul campaniei electorale. În aceste condiții vă imaginați cam ce 1 Decembrie electoral va fi.

Surse guvernamentale susțin pentru STIRIPESURSE.RO că datele nu sunt întâmplătoare și că tocmai de aceea a fost preferată data de 11 decembrie pentru alegerile parlamentare. Sumele necesare festivităților de Ziua Națională a României vor fi cu mult mai mari decât într-un an obișnuit deși 2016 nu ar trebui să fie cu nimic deosebit față de celelalte ținând cont că centenarul va fi abia peste doi ani.

Vezi și: Mariana Rarinca, la un pas să intre în ALDE

În primul rând sumele mai mari care vor fi alocate în acest an vor fi îndreptate spre manifestările cu caracter militar, dar vor fi și multe alte activități conexe care vor fi extrem de costisitoare.

În fruntea tuturor acestor manifestări vor fi președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș care nefiind implicați instituțional în campania electorală vor fi pe larg mediatizați, dar există destule suspiciuni rezonabile că politicieni, în principal de o anumită culoare, se vor lipi de cei doi demnitari în aceste acțiuni și se va ajunge la o super-politizare a Zilei Naționale.

Deja la noi s-au pregătit din ce am văzut. Sunt deja trasee stabilite pentru co-președinți în baza unor date venite de la guvern. Sperăm să nu fie prea frig și urât ca lumea să iasă din case și manifestările să fie eficiente”, ne-a spus un important lider politic.

Evident că dacă o parte va iniția politizarea manifestărilor nici cealaltă parte nu se va lăsa mai prejos și va încerca să țină pasul, mai ales că deține puterea în majoritatea consiliilor județene.

Se va ajunge astfel la o super-politizare a zilei de 1 Decembrie care cel mai probabil va avea ca prim efect tocmai participarea la vot - oamenii fiind scârbiți de atâta politică și cu gândul la sărbătorile religioase care se apropie în curând să nu mai fie interesați deloc de vot.

Vezi și: ALDE, întrecere cu PRU la racolări de parlamentari. Trei aleși fac pasul spre Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.