Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vosganian DĂ SEMNALUL: 'Raportul MCV nu trebuie să OPREASCĂ votul pe Legile Justiţiei'

varujan vosganian

Concluziile prezentate în raportul Comisiei Europene nu trebuie să oprească procedura parlamentară în ceea ce priveşte votarea Legilor Justiţiei, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Varujan Vosganian, liderul filialei ieşene a ALDE.

Citeşte şi: Medicul Burnei e BUN DE PLATĂ! Decizie BOMBĂ a magistraţilor de la Curtea de Apel

"Opinia noastră, a parlamentarilor ALDE, este că acest Mecanism de Cooperare şi Verificare are utilitatea sa. Avem sentimentul că el nu este rezultatul unui dialog şi cred că ar trebui şi partea română să fie mai mult consultată în această privinţă. Credem, de asemenea, că aceste concluzii prezentate în raportul Comisiei Europene nu trebuie să oprească procedura parlamentară în ceea ce priveşte votarea Legilor Justiţiei. S-a crezut că acest raport va intimida parlamentarii şi că va amâna dezbaterile din Parlament sau va căuta să le influenţeze. Cel puţin noi, cei de la ALDE, o spunem răspicat că opţiunile noastre nu s-au modificat şi ele merg înainte", a afirmat Vosganian, potrivit AGERPRES.

El a menţionat totodată că opţiunea ca şefii Procuraturii să fie numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii este consecinţa experienţei din 2004 încoace, când "s-a dovedit că ambii preşedinţi au avut o politică părtinitoare". 

"Există o vorbă la noi la armeni: 'Dacă se întâmplă o dată, nu se ştie. Dacă se întâmplă de două ori nu ştii ce se întâmplă şi a treia oară'. Am avut un preşedinte, Traian Băsescu, care a fost clar motivat politic, dar nu a fost doar motivat politic, ci a fost şi agresiv politic. Avem acum un preşedinte care participă la mitinguri antiguvernamentale şi aş fi curios dacă, prin concluziile sale, Comisia de la Veneţia ne comunică şi dacă e normal ca un preşedinte de ţară să participe la mitinguri antiguvernamentale, ca să ştim dacă concluziile Comisiei de la Veneţia sunt aplicabile sau nu pe mediul politic românesc", a spus Varujan Vosganian.

Citeşte şi: Clipe de PANICĂ: Un autocar cu ZECI de suporteri a luat foc din senin, pe DN13. Pompierii şi medicii, de urgenţă la faţa locului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.