Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vosganian: Miniştrii ALDE nu au manifestat nicio nemulţumire în cadrul Cabinetului

Varujan Vosganian

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat vineri că miniştrii acestei formaţiuni nu au manifestat nicio nemulţumire sau problemă de comunicare în cadrul Cabinetului şi a precizat că rapoartele cu privire la stadiul îndeplinirii priorităţilor pe care fiecare ministru le are nu au fost încă elaborate.

"Noi am discutat în şedinţa de săptămâna aceasta în legătură cu priorităţile pe care fiecare ministru le are în cadrul programului de guvernare şi stadiul îndeplinirii acestora şi am solicitat fiecăruia dintre miniştri să îşi elaboreze propriul punct de vedere. Numai că aceste rapoarte nu au fost încă elaborate, nu a fost încă o discuţie pe marginea lor, iar în ceea ce priveşte declaraţiile pe care miniştrii le-au făcut atât în interiorul ALDE, în interiorul guvernării şi în spaţiul public, nicăieri nu s-a manifestat o astfel de nemulţumire privind lipsa lor de comunicare cu prim-ministrul şi o nemulţumire în grupul ALDE. Cei care vehiculează astfel de ştiri doresc să creeze disensiuni în cadrul coaliţiei, între cele două partide care o alcătuiesc. Ştirea este o pură fantezie", a afirmat, vineri, pentru Agerpres, Vosganian.

El a precizat că relaţia miniştrilor ALDE în cadrul Guvernului este una de colaborare. "Nu s-au manifestat astfel de nemulţumiri şi relaţia pe care o avem cu Guvernul este în acest moment o relaţie de colaborare. ALDE este implicată în dezbaterile privind proiectele Guvernului. ALDE a fost implicată şi în elaborarea proiectului salarizării, astfel încât nu văd de ce ar exista aceste probleme. În calitatea pe care o am, am participat la toate discuţiile, şi cu Guvernul, şi cu liderii PSD, şi în cadrul ALDE. Miniştrii noştri nu au manifestat nicio nemulţumire şi nu au avut astfel de resentimente şi nu au acuzat nicio lipsă de comunicare. Şi dacă nu au acuzat nicio lipsă de comunicare, se poate presupune că au o colaborare bună în cadrul Cabinetului. Noi nu am discutat această chestiune şi nu am discutat-o pentru că ea nu s-a pus", a adăugat Vosganian.

El a explicat că declaraţia ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, potrivit căreia este necesară o mai bună comunicare între ministere, s-a referit la "conclucrare între miniştri, indiferent de partid, ca un mecanism interior al Guvernului" în procesul de elaborare a actelor normative. "E foarte posibil ca între unii miniştri, în procesul de elaborare a actelor normative, să existe tergiversări şi întârzieri. Eu nu cunosc bucătăria internă a Guvernului, dar nu am deloc sentimentul că această declaraţie poate fi interpretată ca o nemulţumire a miniştrilor ALDE în cadrul coaliţiei, lipsă de comunicare cu prim-ministrul etc. După opinia mea, declaraţia lui Viorel Ilie nu are absolut nicio legătură cu acest tip de ştire, cum că ar exista nemulţumiri în bloc ale ALDE', a mai afirmat Vosganian.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, susţine că există unele întârzieri în avizarea proiectelor de lege şi consideră că este necesară o mai bună comunicare şi o mai bună conlucrare între ministere. Întrebat, vineri, la Parlament, care sunt problemele din domeniul său de activitate, ministrul a spus: "O mai bună comunicare şi o mai bună conlucrare între ministere". Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că în perioada următoare va face o evaluare a activităţii miniştrilor ALDE, în urma unor discuţii cu fiecare în parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.