Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot în Congresul SUA în favoarea unor noi sancţiuni pentru Coreea de Nord

Congresul SUA

Cu un singur vot împotrivă şi 419 pentru, Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a aprobat joi noi sancţiuni pentru Coreea de Nord, transmite AFP. Legea respectivă urmează să intre în dezbaterea Senatului, relatează agerpres.

Administraţia de la Washington va avea astfel la dispoziţie "instrumente puternice pentru tăierea finanţării Coreei de Nord", prin abordarea celor care fac afaceri cu regimul de la Phenian, a declarat congresmanul Ed Royce, preşedintele comisiei pentru afaceri externe a Camerei. 

Printre prevederile adoptate se numără interdicţia de a opera în apele teritoriale americane sau de a acosta în porturile din SUA pentru navele nord-coreene sau ale ţărilor care nu respectă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. De asemenea, se va interzice intrarea în Statele Unite a produselor pentru realizarea cărora s-a folosit munca silnică, iar Washingtonul va putea sancţiona şi persoanele străine care recurg la lucrători din Coreea de Nord. 

Actul normativ cere administraţiei preşedintelui Donald Trump să se pronunţe în termen de 90 de zile asupra reintroducerii Coreei de Nord pe lista statelor care susţin terorismul, document din care fusese eliminată în 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.