Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Votul prin corespondență, la prima încercare!

Este pentru prima dată când se votează prin corespondență în cazul alegerilor electorale din România, după ce în toamna anului trecut, Parlamentul a adoptat Legea 288/2015 privind votul prin corespondență.

Cum am semnalat anumite deficiențe încă din prima parte a anului, acestea au apărut, iar pentru că legea a fost construită pe genunchi și dezbătută haotic, din textul său lipsesc unele elemente de conținut în privința siguranței votului și mai ales a informării alegătorului dacă votul sau a ajuns la destinație, dacă a fost luat în calcul, anulat sau validat, dacă mai are posibilitatea, în caz contrar, să voteze la secțiile de votare etc.

La timpul potrivit, anul trecut, am transmis aceste amendamente care privesc votul prin corespondență Comisiei de Cod Electoral, amendamente care au picat unul câte unul. A trecut doar cel care prevedea ca buletinele de vot să fie trimise prin corespondență. Cel care a adus prevederea în textul legii, nu a fost suficient de atent asupra a ceea ce avea să riște alegătorul în exercițiul său electoral, acum, probabil am fi avut nu doar 500 de voturi anulate, adică peste 10%. Ar fi fost un dezastru.

În calitate de reprezentant ALDE am adus îmbunătățiri încă din sesiunea parlamentară trecută asupra legii, semnalând toate aceste inadvertențe printr-o serie de amendamente trimise sub forma unei propuneri de lege. Alde este de fapt și singura formațiune care a inițiat acest proiect! Ce este drept, printre semnatari avem și parlamentari din alte formațiuni politice sau neafiliați politic!

http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2016/400/60/2/pl462.pdf

Românii din diaspora vor ca pentru viitoarele alegeri legea să fie amendată, iar modificările să rezolve toate aceste neplăceri pentru o bună exercitare a votului pentru cetățenii români aflați în străinătate!

Aurelian Mihai, deputat ALDE diaspora

https://www.facebook.com/aurelianmihai.ro/

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.de?par=AM&idl=1

https://aurelianmihai.com/

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.