Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrea Basescu al III-lea mandat? MAE neaga ca s-ar fi pus in discutie asa ceva

Traian Basescu
Vrea presedintele Traian Basescu un al III-lea mandat sau nu? Jurnalistul Dan Cristian Turturica sustine ca in cadrul intalnirii pe care a avut-o ministrul de externe Titus Corlatean cu asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland, oficialul roman i-ar fi vorbit acesteia de intentia lui Traian Basescu sa candideze pentru un al III-lea mandat cu ajutorul Curtii Constitutionale. Replica ministrului a venit printr-un comunicat al MAE - ministrul Titus Corlateanu nu a facut "categoric" o astfel de referire in discutiile cu oficialul american! Iata ce spune jurnalistul:

Potrivit unor surse oficiale care doresc să rămână anonime, Titus Corlățean i-a spus Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat american pentru afaceri europene și eurasiatice, că Traian Băsescu intenționează să încalce Constituția și să candideze pentru un al treilea mandat prezidențial. În ciuda faptului că un astfel de scenariu era aberant, a fost nevoie de asigurări de la cel mai înalt nivel că informația este complet falsă. De ce? Pentru că nimeni în lumea civilizată nu își poate imagina că un ministru de Externe poate minți cu atâta nerușinare.

Faptul că la Washington și la Bruxelles nimeni nu îl mai crede pe cuvânt pe Corlățean nu îl privește doar pe el. Ne privește pe fiecare dintre noi, pentru că el reprezintă România. Ar fi o tragedie ca de puterea lui de convingere să depindă vreodată soarta acestei țări. Așa cum s-ar putea întâmpla dacă războiul care mocnește în Ucraina se va întinde, iar România va avea nevoie ca militarii NATO să-și dea viața pentru a ne apăra granițele.

Ce spune MAE:

În cadrul întrevederii avute în data de 11 ianuarie 2014, la Bucureşti, de ministrul afacerilor externe cu asistentul secretarului de stat SUA Victoria Nuland nu a fost, la nici un moment şi sub nici o formă, făcută vreo referire la presupusa intenţie a şefului statului de a „candida pentru un al treilea mandat”.

A  lansa, în această etapă, tentative, chiar şi eşuate, precum cea de faţă, de intoxicare în spaţiul public cu privire la soliditatea relaţiei româno-americane constituie o eroare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.