Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrei să pleci în concediu? Cea mai mare companie aeriană din Europa avertizează asupra unui război al tarifelor

Ryanair

Operatorul aerian low-cost Ryanair a anunțat că ar putea reduce cu 9% prețul biletelor pe anumite rute deoarece concurența în industria aviatică se va intensifica în următoarele luni, transmit BBC, Bloomberg și Reuters, potrivit Agerpres.

Avertismentul de la cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri vine după recentele declarații similare ale rivalelor easyJet și Wizz Air privind prețurile.

Vezi și: Victor Ponta anunță schimbarea lui Liviu Dragnea: Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al PSD

Luni, Ryanair a anunțat o creștere de 55% a profitului înainte de taxe în trimestrul doi din 2017, la 397 de milioane de euro, în timp ce veniturile au urcat cu 13%, la 1,68 miliarde de euro.

Prețul mediu al biletelor în perioada aprilie — iunie 2017 a crescut cu 1%, la 40,3 euro. Compania irlandeză se așteaptă la un declin al prețurilor cu 5% în perioada martie — septembrie 2017 și de 8% în perioada septembrie 2017 — martie 2018.

În ultimii doi ani, Ryanair și-a majorat capacitatea cu 33%, sau aproximativ 30 de milioane de scaune, pentru a face față cererii în creștere.

Vezi și: Guvernul Tudose, LOVITURĂ DURĂ pentru medici: Crește vârsta de pensionare

Ryanair și-a revizuit în creștere estimările privind traficul în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2018, anunțând că se așteaptă la 131 de milioane de pasageri, față de prognoza precedentă de 130 de milioane.

De asemenea, compania și-a menținut estimările privind un profit înainte de taxe de 1,40 — 1,45 miliarde de euro în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2018, în timp ce analiștii se așteaptă la 1,488 miliarde de euro.

Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova. Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.