Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vreme rea în România: Temperatură SIBERIANĂ resimțită în Ceahlău

www.giurgiuveanul.ro
ger, vreme rece, îngheț, frig, ninsoare

Deși termometrele indicau -12 grade pe vârful Ceahlău, indicele de răcire a fost mult accentuat de vijelie, iar vântul a avut intensificări de 120 km/h, județul Neamț fiind, la fel ca multe altele, sub cod portocaliu.

Înainte de venirea gerului vântul a făcut prăpăd în Neamș, unde în vârf de munte, pe Toaca, valorile termice de -12 grade erau resimțite ieri ca -58 de grade. Aceasta era cea mai scăzută valoare din tară, după care urma Călimani, cu un indice de răcire de -44 de grade, anunță Libertatea.

Mai rău va fi de Bobotează, vineri 6 ianuarie, când sunt anunțate maxime diurne la limita gerului, în timp ce noaptea va aduce în termometre temperaturi și mai mici.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu de viscol, valabile pentru mai multe regiuni din țară, inclusiv București.

Cea mai geroasă localitate din țara noastră poate fi considerată întorsura Buzăului. În orășelul din județul Covasna, cu o populație de 7.500 de oameni, s-au înregistrat în ultimii ani cele mai scăzute valori termice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.