Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea se ÎNRĂUTĂȚEȘTE în România: Ploi și chiar ninsori la sfârșit de săptămână

Adevarul
vremea

Ziua de joi ne-aduce vreme instabila, cu averse, descarcari electrice, vant si probabil grindina. Local in jumatatea nordica se pot strange si depasi 20 l/mp. In vestul si centrul tarii se raceste, dar in sud si in est va fi ceva mai bine ca ieri.

Maximele se vor incadra intre 9 si 19 grade. In Dobrogea si Baragan norii se aduna din cand in cand si o sa ploua in averse. Vor fi si fenomene electrice, conditii de grindina, iar vantul va avea intensificari. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung la valori normale pentru aceasta perioada. Se incalzeste si pe litoral. La fel va fi si in Moldova sudica si in nordul Munteniei: innorari, averse in cateva reprize si vant activ. Se arata si soarele trecator si se incalzeste fata de ziua trecuta. La amiaza se vor atinge 18...19 grade. Si in nordul Moldovei si in Bucovina gasim vreme cam instabila, cu ploi de vara si vant intens. Apare si soarele, iar dupa pranz se vor inregistra de la 13 la 19 grade.

Citeste si: JAF la Fan Courier: Hoții au plecat cu sute de mii de lei

In nordul Transilvaniei si in Maramures temperaturile scad simtitor si vremea devine rece pentru data din calendar. In zona Maramuresului, ieri s-au atins 20 de grade; astazi vor fi cel mult 10 grade. Innorarile vor fi persistente; o sa ploua pe parcursul zilei, iar noaptea in Transilvania apare lapovita. Si in vestul tarii gasim vreme neplacuta, cu cer noros, ploi frecvente si temperaturi mai scazute decat in mod obisnuit. Se inteteste si vantul; maximele nu trec de 14...15 grade; iar noaptea va fi cam rece, cu minime de 2...3 grade.

Se racoreste si in centrul Romaniei; mai ales pe partea vestica a provinciei, unde ieri s-au atins 18...19 grade. Ziua vor fi averse, cu descarcari electrice si ar putea sa cada grindina. La munte ploile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, iar noaptea lapovita apare si in zonele mai joase. In schimb, in sud-vest se anunta o zi mai calda decat cea de ieri, dar cu atmosfera schimbatoare. O sa ploua in aversa; apare si soarele; vantul prinde putere si maximele urca spre 17...18 grade.

Vreme schimbatoare asteptam si in zona Bucurestiului. Innorari destul de persistente, vant si conditii de averse. Maxima ajunge pe la 17 grade, iar peste noapte temperatura va cobora pana la 5...6 grade.

Citeste si: O RENUMITĂ companie auto din România recheamă în service cinci modele de mașini: 'Potențial RISC'

La munte se face mai frig si precipitatiile apar prin toate masivele. Vor domina ploile in aversa, cu ceva grindina, dar la noapte ninsorile devin tot mai frecvente. Se pot strange 20 de litri pe metru patrat, iar in Meridionali si in Muntii Banatului, vantul va sufla cu putere.

Vineri temperaturile scad si va fi mai frig decat in mod obisnuit. Norii persista si ploile vin temporar in toata tara. La munte o sa mai ninga, iar in Maramures, Transilvania si Moldova apare frecvent lapovita. Vantul va sufla cu putere si presiunea atmosferica va mai creste.

Sambata va fi destul de racoare, dar se mai insenineaza; daca va ploua, vor fi ploi slabe prin centru si est; la munte mai sunt posibile ceva fulguieli. In noaptea de sambata spre duminica, apare bruma in unele regiuni.

Duminica: soare si ceva mai bine in plan termic. Temperaturi normale, vant mai domol si cer senin spre seara si duminica noaptea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.