Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremurile când aruncau cu banii au apus: Milionarii lui Traian Băsescu, de la MĂRIRE la DECĂDERE

bani

Milionarii lui Traian Băsescu duc dorul vremurilor când câştigau de la stat zeci de milioane de euro. După ce au acumulat averi impresionante în timpul mandatelor lui Traian Băsescu, aceştia au ajuns acum într-un con de umbră şi au pierdut mare parte din banii acumulaţi.

Costel Căşuneanu

Costel Căşuneanu a fost catalogat drept primul „rege al asfaltului" după ce firmele sale au primit în perioada 2007- 2012 contracte publice în valoare de aproape 150 de milioane de euro. Acesta a strâns o avere de 500 de milioane de euro, dar după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni afacerile sale au intrat în picaj şi acum nu mai intră în topul bogătaşilor, scrie Jurnalul Naţional.

Anunț IMPORTANT al lui Grindeanu pentru românii din străinătate: Ce se întâmplă cu taxele lor


Nelu Iordache

O prăbuşire spectaculoasă a avut şi Nelu Iordache. În 2011, aceasta avea o avere estimată la 150 de milioane de euro după ce firma sa a bătut toate recordurile în materie de contracte cu statul - 1,3 miliarde de euro. Arestarea din decembrie 2012, precum şi trimiterea în judecată în mai multe dosare de corupţie au dus însă la insolvenţa colosului Romstrade şi la pierderea companiei Blue Air. În 2016, Iordache nu a mai prins topul bogătaşilor din România. 

Theodor Berna

Şi Theodor Berna a  simţit gustul amar al decăderii. După succesul fulminant al firmelor sale, care au primit contracte de 1,3 miliarde de euro cu statul, acesta se mai mai putea lăudă anul trecut cu o avere de doar 20 de milioane de euro.

Adrian Severin 'stă cu sufletul la gură': Vestea URIAȘĂ pe care o așteaptă de la magistrați


Dumitru Bucşaru

De pe lista milionarilor prezidenţiali prăbuşiţi peste noapte nu poate lipsi nici Dumitru Bucşaru. În 2010, patronul defunctei campioane a României, Unirea Urziceni, avea o avere de 80 de milioane de euro. Azi, nu mai apare în niciun top al bogătaşilor, iar afacerile sale sunt la pământ.

Decizie CONTROVERSATĂ: Simbolurile religioase, INTERZISE la locul de muncă


Dorinel Umbrărescu

Deşi nici ei nu mai sunt în lumina reflectoarelor, doi dintre milionarii lui Traian Băsescu au reuşit să se reorienteze. Vorbim de Dorinel Umbrărescu care în perioada de glorie a fostului preşedinte obţinea contracte de peste 1,1 miliarde de euro pentru construcţii de drumuri. Acum, afaceristul a ieşit din contractele cu statul, dar averea sa este estimată la peste 250 de milioane de euro. 

Tiberiu Urdăreanu

Într-o situaţie similară este şi Tiberiu Urdăreanu, numai că acesta a rămas în continuare abonat la afacerile cu statul. Averea sa a scăzut în ultimii ani de la 100 la 80 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.