Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulcanul de Foc erupe pentru a şaptea oară în acest an

Vulcanul de Foc, situat la 50 km de Ciudad de Guatemala, a intrat luni în erupţie, cea de-a 7-a de anul acesta, cu explozii moderate care ridică o coloană de cenuşă la 4.900 de metri înălţime deasupra mării, relatează EFE, conform agerpres.

Potrivit buletinului difuzat de Institutul Naţional de Seismologie, Vulcanologie, Meterologiei şi Hidrologiei (Insivumeh), norul de cenuşă de deplasează cu peste 15 km/h spre vest şi sud-est, iar particule fine de cenuşă au căzut deja deasupra localităţilor San Pedro Yepocapa şi Sangre de Cristo.

Citeşte şi: Rusia face TROC cu Indonezia. Avioane de vânătoare la schimb cu ulei de palmier şi cafea

Pe versanţii vulcanului se observă şi două scurgeri de lavă, dintre care una pe Ceniza cu o lungime de 1.300 de metri iar cealaltă pe Santa Teresa cu o lungime de 700 de metri.

Vulcanul are două surse care generează material incandescent de diferite mărimi ce se ridică la peste 200 de metri deasupra craterului şi care ar putea provoca avalanşe de mică intensitate.

Exploziile, care deocamdată sunt moderate, generează unde de şoc destul de puternice, care fac să vibreze acoperişurile din localităţile învecinate.

Vulcanul cu o înălţime de 3.763 de metri este situat între departamentele Escuintla, Chimaltenango şi Sacatepéquez, iar această nouă erupţie nu a determinat deocamdată realizarea de evacuări.

Vulcanii de Foc şi Santiaguito, alături de Pacaya, cu o înălţime de 2.252 de metri şi situat în departamentul Escuintla, sunt cei mai activi dintr-un total de 32 pe care îi numără această ţară din America Centrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.