Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washington Post, noi acuzații la adresa ginerelui lui Trump: Discuții cu Rusia

Jared Kushner si Trump

Jared Kushner, ginere şi consilier al preşedintelui american, Donald Trump, i-a solicitat la începutul lunii decembrie ambasadorului rus la Washington să stabilească un canal de comunicare cu Kremlinul, a informat vineri Washington Post, citând responsabili americani,relatează AFP.

Ambasadorul rus Serghei Kisliak a raportat superiorilor săi că Jared Kushner, devenit între timp consilier pe probleme de politică externă al lui Donald Trump, a formulat această cerere sugerând să se utilizeze clădiri diplomatice ruse, potrivit unor interceptări ale comunicaţiilor ruse văzute de aceşti responsabili.

Kushner a făcut această propunere în cursul unei întâlniri cu ambasadorul la 1 sau 2 decembrie la Trump Tower din New York.

Fostul consilier pentru securitate naţională al lui Donald Trump, Michael Flynn - constrâns să demisioneze în februarie pentru că a minţit în ce priveşte contactele sale cu Serghei Kisliak -, a participat la această întâlnire.

FBI, care anchetează din iulie asupra unei eventuale "coordonări" între apropiaţi ai lui Donald Trump şi Moscova, cercetează atent această întâlnire, precum şi alta între Kushner şi un bancher rus, Serghei Gorkov. Cel din urmă este preşedintele băncii publice ruse Vnesheconombank, sancţionată de Statele Unite din 2014 din cauza conflictului din Ucraina.

Presiunea creşte asupra Casei Albe, încurcată în afacerea implicării ruse în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut.

Mai devreme în cursul zilei de vineri, media americane anunţaseră că ginerele lui Donald Trump este vizat de ancheta FBI, însă fără să fie considerat suspect.

Fostul director al poliţiei federale James Comey, demis de preşedinte, urmează să fie audiat în curând în Congres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.