Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul pierde teren în Asia. Malaezia şi China au semnat un acord militar 'important'

Premierul malaezian a început marţi o vizită oficială în China, unde a semnat un 'important acord în domeniul apărării' cu Beijingul, un nou potenţial afront la adresa Washingtonului, după apropierea dintre China şi Filipine, informează marţi AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Vizita lui Najib Razak intervine la două săptămâni după vizita în China a preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte, care a determinat o încălzire spectaculoasă a relaţiilor cu Beijingul, după ani de tensiuni.

Malaezia şi China vor finaliza 'primul acord important de apărare' între cele două ţări, a anunţat premierul malaezian pentru agenţia oficială Xinhua.

Citeşte şi: Un NOU CUTREMUR lovește Italia

El a declarat săptămâna trecută că ţara sa şi China sunt 'hotărâte să ajungă la noi culmi şi să se angajeze în noi domenii de cooperare'.

În octombrie, Duterte a anunţat 'separarea' de aliatul său american, o declaraţie care subliniază atracţia tot mai mare exercitată de forţa economică şi diplomatică a Chinei, în detrimentul Washingtonului.

Najib Razak, sosit în China luni, a fost invitat marţi seara la un dineu de stat, fiind urmat de o întrevedere cu premierul chinez Li Keqiang.

Citeşte şi: Acolo unde SHARIA este literă de lege. O femeie de 20 de ani a fost biciuită şi umilită în public

Sosirea la putere, în 2009, a premierului malaezian a coincis cu o încălzire a relaţiilor cu Washingtonul. Însă ulterior el s-a orientat treptat spre China, cel mai important partener comercial al Malaeziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.