Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul S-A SĂTURAT de WikiLeaks. Arestarea lui Julian Assange este o PRIORITATE - VIDEO

reuters
Julian Assange

Arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, este o 'prioritate' pentru administraţia Trump, care încearcă să lupte împotriva divulgării de informaţii sensibile, a declarat joi ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions, potrivit AFP, transmite agerpres.

Media locale, care citează responsabili americani, vorbesc despre informaţii ce ar indica faptul că Washingtonul ar fi pe punctul de a stabili capete de acuzare în vederea arestării lui Assange.

Budapesta: Relaţiile româno-ungare dau semne de îmbunătăţire

"Ne vom intensifica eforturile şi am luat deja măsuri în privinţa scurgerilor" de informaţii, a declarat Sessions într-o conferinţă de presă.

"Este un caz care depăşeşte tot ceea ce cunoşteam eu", a spus ministrul justiţiei, vorbind despre numărul ridicat de scurgeri de informaţii.

"Avem profesionişti care sunt în sistemul de securitate al SUA de mulţi ani şi care sunt şocaţi de numărul scurgerilor, unele dintre ele fiind extrem de grave", a adăugat el.

"Vom încerca să trimitem la închisoare anumite persoane", a spus Sessions.

Imaginile TERORII de pe Champs Elysées/ VIDEO

Conform Washington Post, procurorii au redactat în ultimele săptămâni o notă privind acuzaţiile împotriva lui Assange şi împotriva unor membri ai WikiLeaks, care ar putea include complot, furt de bunuri ale statului şi încălcarea legii federale privind spionajul.

În vârstă de 45 de ani, Julian Assange este refugiat în Ambasada Ecuadorului de la Londra din 2012, în speranţa că va scăpa de un mandat de arestare european pentru un presupus viol în Suedia, acuzaţie pe care el o neagă.

Assange se teme că va fi extrădat în SUA, unde riscă pedepse grele pentru publicarea în 2010 de documente confidenţiale militare şi diplomatice, în special asupra războaielor din Irak şi Afganistan.

Australianul a fost interogat la ambasadă la 14 şi 15 noiembrie în acest caz de presupus viol care datează din august 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.