Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WikiLeaks - Gitenstein, despre referendumul de demitere a lui Băsescu: 'Frauda este nesemnificativă'

basescu-938x535

Potrivit unui mesaj e-mail publicat de WikiLeaks, fostul ambasador al Statelor Unite la București, Mark Henry Gitenstein, îl informa pe 30 iulie 2012 pe John Podesta, în prezent șeful campaniei electorale a candidatului democrat la președinția SUA Hillary Clinton, pe atunci președintele unui think-tank progresist extrem de influent la Washington și care îl susținea pe Victor Ponta, despre cele mai recente rezultate ale referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, desfășurat cu o zi înainte.

În mesajul trimis de pe adresa de e-mail GitensteinMH@state.gov către adresele john.podesta@gmail.com și jpodesta@americanprogress.org, se arată că, la acel moment, rezultatele referendumului nu erau încă definitive, dar că fuseseră deja numărate oficial voturile din 97% din secții, ceea ce însemna că, cel mai probabil, nu mai putea surveni o răsturnare a deznodământului scrutinului, anunță Profit.ro.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Verdictul CCR privind legea Big Brother

"Asta înseamnă, totodată, că frauda nu e semnificativă. Voi susține o declarație după ce Curtea Constituțională certifică rezultatul", îi scria Mark Gitenstein lui John Podesta, potrivit WikiLeaks. Referendumul a avut loc pe 29 iulie 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.