Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wisconsin a fost unul din statele americane atacate de hackerii ruşi la alegerile din 2016 (oficial)

news.sky.com
hacker

Wisconsin, un stat american important pentru rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016, a fost una din ţintele hackerilor ruşi, a declarat vineri Michael Haas, administrator al Comisiei Electorale a statului, citat de Reuters.

Potrivit lui Haas, Departamentul pentru Securitate Naţională a informat statul Wisconsin guvernul rus "a scanat infrastructura electorală conectată la internet, căutând probabil vulnerabilităţi specifice, cum ar fi accesul la bazele de date cu alegătorii, dar încercarea de a exploata astfel de vulnerabilităţi a eşuat". Ulterior, şi alte state au anunţat că au fost notificate de Departament, în acelaşi sens. Alabama, Colorado, Connecticut, Minnesota, Ohio şi Washington susţin că tentativele hackerilor ruşi împotriva lor nu au avut succes.

Departamentul pentru Securitate Naţională al SUA a informat Congresul încă din iunie că 21 de state americane au fost vizate anul trecut de atacuri cibernetice cu originea în Rusia şi că nu s-au găsit dovezi privind manipularea voturilor, deşi câteva reţele au fost penetrate. Vineri, Departamentul a refuzat să precizeze care sunt statele respective, conform Agerpres.

Rusia a negat orice amestec în alegerile din Statele Unite, iar preşedintele Donald Trump a respins acuzaţiile de complicitate cu Moscova împotriva adversarei sale democrate din campanie, Hillary Clinton. Vineri, Judd Choate, care prezidează Asociaţia Naţională a Directorilor pentru Alegerile din State, a declarat că "nu s-a reţinut nicio dovadă că ruşii au schimbat vreun vot sau au modificat vreo înregistrare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.