Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yahoo! a fost vândut pe o sumă imensă: Ce se întâmplă cu conturile utilizatorilor

techcrunch.com
yahoo

Gigantul american din domeniul Internetului - Yahoo! a anunţat luni că a ajuns la un acord cu operatorul de telecomunicaţii Verizon Communications Inc pentru a-i vinde operaţiunile sale de bază în schimbul sumei de 4,83 miliarde de dolari, informează AFP.

Operaţiunile de bază ale Yahoo! includ renumitele servici online precum Yahoo News sau Yahoo Mail. Achiziţia, care ar urma să se finalizeze în 2017, exclude însă lichidităţile Yahoo!, un portofoliu de licenţe precum şi participaţiile pe care grupul le deţine la grupul chinez Alibaba şi Yahoo Japan.

Citește și: ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE O femeie a fost MÂNCATĂ de tigru, alta a fost grav rănită

"Yahoo este o companie care a schimbat lumea şi va continua să facă acelaşi lucru prin combinaţia sa cu Verizon şi AOL", a declarat directorul general de la Yahoo!, Marissa Mayer, într-un comunicat de presă.

La rândul său, directorul general de la Verizon, Lowell McAdam a precizat că operaţiunile de bază ale Yahoo! vor fi incluse în aceaşi divizie cu cele ale AOL, în ideea de a creşte veniturile din publicitatea online. Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a achiziţionat anul trecut AOL, alt nume important din sectorul Internetului, pentru 4,4 miliarde de dolari.

Citește și: Fata nestiuta a lui Radu Beligan! Comunist de frunte, regretatul actor apare in notele Securitatii ca TURNATOR

Yahoo! a fost înfiinţat în 1994 şi în prezent este unul din giganţii Internetului cu aproximativ 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Marissa Mayer, numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anunţat la începutul lunii februarie că are intenţia de a analiza mai multe "alternative strategice" pentru operaţiunile de bază din domeniul Internetului şi de asemenea să reducă efectivele companiei cu 15%, scrie agerpres.ro.

Citește și: Au trecut granița, fără să-și dea seama, în vânătoare de pokemoni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.