Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemen: 20 de civili, ucişi în raiduri ale coaliţiei arabe asupra unui oraş al rebelilor

yemen

Cel puţin 20 de civili au fost ucişi miercuri seara în raiduri aeriene ale coaliţiei arabe împotriva unui cartier din oraşul portuar Hodeida (vest), aflat sub controlul rebelilor şiiţi houthi, a anunţat un responsabil al guvernului, informează joi AFP. 

Aceste raiduri au vizat cartierul numit 'Souq al-Hounod' la câteva ore după sărbătorirea în oraş, de către houthi, a celei de-a doua aniversări de la cucerirea capitalei yemenite Sanaa, potrivit unor surse concordante. 

Cartierul a fost 'probabil vizat din greşeală', a recunoscut, sub acoperirea anonimatului, un responsabil al guvernului preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinut de Arabia Saudită. 

În paralel, avioane ale coaliţiei arabe au vizat o reşedinţă prezidenţială tot din oraşul Hodeida, situată pe malul Mării Roşii, potrivit acestui responsabil. 

Agenţia Saba, aflată sub controlul rebelilor, a informat cu privire la o serie de raiduri asupra Hodeida, afirmând că civilii au fost ucişi şi răniţi, însă fără a oferi un bilanţ precis. 

Directorul unuia dintre spitalele oraşului în care au fost transportate victimele a anunţat că 12 morţi şi 30 de răniţi au ajuns în instituţia pe care o conduce. 

De la începutul intervenţiei sale în Yemen, în martie 2015, coaliţia sub comandament saudit a fost acuzată în mod repetat de 'erori' de către organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului. 

Conflictul din Yemen s-a soldat până acum cu peste 6.600 de morţi, potrivit Naţiunilor Unite. 

Coaliţia arabă a intervenit în Yemen pentru a susţine forţele preşedintelui Hadi, în timp ce rebelii houthi sunt acuzaţi de legături cu Iranul. Houthi sunt membri ai importantei minorităţi zaidite din Yemen. Plecaţi din bastionul lor din Saada (nord), ei au cucerit capitala Sanaa în 21 septembrie 2014, iar apoi au avansat spre mai multe regiuni ale Yemenului.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.