Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zborurile lui Klaus Iohannis: Din 26 de călătorii în 14 luni, 19 au fost cu escală la Sibiu

F. P.
www.bn24.ro
Iohannis avion

Președintele României a călătorit cu avionul în 2022 și primele luni ale anului 2023 de 26 de ori, în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri în Sibiu.

Opririle pe aeroportul din Sibiu a avioanelor închiriate de Administrația Prezidențială pentru călătoriile Președintelui nu sunt deloc o excepție, ci o regulă, după cum reiese din datele analizate de boardingpass.ro.

Conform listei de zboruri efectuate de președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian. Motivul opririlor pe aeroportul din Sibiu, care au o durată de numai câteva zeci de minute, este necunoscut, notează sursa citată. Trebuie amintit că soția lui Klaus Iohannis, care a locuit la Sibiu pe toată perioada mandatelor acestuia, l-a însoțit pe președinte în multe deplasări.

Aeronave închiriate

Referitor la operatorul zborurilor, pentru vizitele oficiale din Paris și Bruxelles din februarie 2022 și vizitele oficiale din Marea Britanie și SUA din septembrie 2022 Administrația Prezidențială a închiriat avioane de tip Dassault Falcon 8X și 900DX de la Global Jet.

Restul zborurilor au fost operate de compania aeriană Toyo Aviation. Aceasta este certificată în țara noastră și deține, conform Autorității Aeronautice Române (AACR), cinci avioane private.

În anii trecuți, Președintele României a mai călătorit de câteva ori cu avioane închiriate de la compania Global Jet, însă majoritatea zborurilor avute de acesta erau la bordul unui avion operat Toyo Aviation.

Administrația Prezidențială a transmis Agerpres că în anul 2022 a cheltuit 16.604.678,40 de lei pentru 21 de deplasări externe efectuate de Președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.