Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece persoane au fost arestate după ce s-au luat la bătaie într-o moschee din Elveţia

Zece persoane au fost arestate marţi în urma agresării a doi credincioşi în moscheea din Winterthour (nordul Elveţiei), suspectaţi că l-au denunţat pe imam pentru o predică ce incita la crimă, au anunţat surse judiciare, informează AFP, potrivit agerpres.

Evenimentele datează din 22 noiembrie 2016. Cele două victime, care se aflau în moscheea An'Nur, au fost agresate, lovite şi sechestrate de către cei care i-au atacat, care au ameninţat de asemenea că le vor ucide familiile, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Public (Parchetul) din Zurich.

Citeşte şi: Situaţie TENSIONATĂ pe cerul Germaniei. Avioanele militare au interceptat o cursă de pasageri

Cei doi enoriaşi erau bănuiţi că au dezvăluit jurnaliştilor că imamul etiopian al moscheii a îndemnat într-o predică la asasinarea de musulmani ce refuză să participe la rugăciunile din moschee.

Imamul a fost arestat în 2 noiembrie 2016 pentru "incitare publică la crimă şi la violenţă", iar o anchetă penală a fost declanşată.

Cei zece suspecţi, cu vârste între 17 şi 53 de ani, au fost arestaţi marţi dimineaţa de poliţia din Winterhour şi din comunele de lângă şi circa 12 percheziţii au fost de asemenea efectuate, a precizat Ministerul Public.

Moscheea An'Nur revine cu regularitate pe primele pagini ale ziarelor din Elveţia. Mai mulţi tineri care ar fi frecventat-o s-ar fi dus apoi să se alăture grupării Statul Islamic (SI) în Siria.

Predecesorul imamului etiopian a fost nevoit să plece din post în urma unor acuzaţii conform cărora el ar fi adoptat poziţii extremiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.