Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece soldaţi afgani au murit într-un atac insurgent

kandahar

Cel puţin 10 soldaţi afgani au fost ucişi în cursul unui atac comis de insurgenţi împotriva unei baze militare din provincia Kandahar, în sudul Afganistanului, a anunţat marţi Ministerul Apărării afgan, relatează AFP, potrivit agerpres.

Atacul a survenit în districtul Shah Wali Kot luni seara, la o zi de la uciderea a 20 de poliţişti într-un asalt al talibanilor împotriva poziţiilor lor în provincia vecină Zabul.

BUBUITURĂ puternică în cel mai mare mall din Manchester. Oamenii fug PANICAŢI - VIDEO

Niciun grup nu a revendicat deocamdată atacul din Kandahar care a survenit în timp ce talibanii, care câştigă teren la 15 ani după ce au fost îndepărtaţi de la putere de către SUA, au lansat ofensiva de primăvară.

'Noaptea trecută, inamicii Afganistanului au atacat tabăra Achakzai în care se află corpul de armată 205', a indicat ministerul într-un comunicat. 'Zece soldaţi au fost ucişi şi nouă răniţi', a adăugat el, precizând că răniţii sunt spitalizaţi şi se află în stare stabilă.

Acest nou atac este o lovitură dură pentru forţele afgane susţinute de Occident, de multe ori prost gestionate şi echipate şi care înregistrează pierderi record.

Atacul survine la o lună după ce talibanii au ucis cel puţin 135 de membri ai forţelor de securitate afgane în provincia Balkh (nord), fiind cel mai sângeros atac împotriva unei baze militare din Afganistan, din 2001.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.