Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZECI de funcţionari, TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ de DNA pentru fraudarea fondurilor europene

sigla dna

Zeci de funcţionari ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru că au girat, respectiv obţinut pe nedrept fonduri europene, potrivit unui comunicat DNA remis joi AGERPRES.


În total 21 de persoane sunt vizate de procurorii anticorupţie pe motiv că ar fi folosit documente false sau incomplete, fraudând aproximativ 700.000 de lei.

În rechizitoriu, procurorii susţin că în cursul anului 2009, în vederea obţinerii frauduloase a unor fonduri nerambursabile şapte dintre inculpaţi au depus la APDRP mai multe documente false sau inexacte.

"Cele şapte persoane au beneficiat de ajutorul inculpaţilor Luculescu Ion şi Luculescu Maria, care au sprijinit obţinerea fondurilor europene prin participarea efectivă la întocmirea unor documente ce cuprindeau date necorespunzătoare realităţii (adeverinţe, contracte de arendare, etc.). De asemenea, persoanele respective s-au bucurat şi de sprijinul inculpaţilor Lucaci Ioana şi Lucaci Marius-Denis, concretizat în întocmirea unor înscrisuri (contracte de vânzare cumpărare, documente de calitate şi conformitate, procese verbale de recepţie calitativă şi cantitativă, facturi) în care au fost consemnate date necorespunzătoare realităţii, prin care se atesta îndeplinirea unor condiţii impuse de Măsura 112 - Instalarea tinerilor fermieri", se precizează în comunicatul DNA.

Inculpaţii - funcţionari în cadrul APDRP ar fi atestat date necorespunzătoare realităţii în cuprinsul documentelor în care erau consemnate verificările efectuate pentru stabilirea eligibilităţii plăţilor ce urmau a fi efectuate către beneficiarii fondurilor europene.

"Prin aceste demersuri, inculpaţii au obţinut fonduri nerambursabile în valoare de 697.402,91 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi calculate până la data plăţii efective", se mai spune în comunicat.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Citeşte şi: În plină CRIZĂ POLITICĂ, DNA intervine și ea: Cu ce CAPTURI se laudă procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.