Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de migranţi, prinşi la frontiera României cu Ungaria

EUobserver
imigranti europa

Un număr de 16 persoane din Irak, Siria şi Iran au fost prinse de poliţiştii de frontieră la punctul de trecere Nădlac II-Csanadpalota în timp ce încercau să treacă fraudulos în Ungaria, cele şapte femei şi nouă bărbaţi fiind ascunşi într-un camion ce transporta veselă din metal în Suedia, a informat miercuri IPTF Oradea, potrivit AGERPRES.

 

Cetăţenii străini au fost depistaţi după ce poliţiştii de frontieră au observat, cu ocazia controlului maşinii, că sigiliul camionului era tăiat şi reînnodat în partea din faţă.

Drept urmare, s-a efectuat un control amănunţit în interiorul mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, cele 16 persoane, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani.

"În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, nouă bărbaţi şi şapte femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 37 de ani, mare parte dintre ei fiind solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că s-au ascuns în camion cu intenţia de a trece fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen', se arată în comunicatul IPTF Oradea.

Şoferul autovehiculului, un cetăţean turc de 57 de ani, a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii străini s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări.

Citeşte şi: ATENŢIE, şoferi! Primaria sectorului 1 a început ridicarea maşinilor abandonate

Cele 16 persoane sunt acuzate de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie luate măsurile legale ce se impun.

Alţi doi cetăţeni turci au fost prinşi în cursul nopţii de marţi spre miercuri în timp ce încercau să treacă ilegal, pe jos, frontiera româno-ungară, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră arădeni i-au oprit la circa 50 de metri de graniţă şi i-au condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

"Aici s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni turci, în vârstă de 24 şi respectiv 28 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau vize valabile", se menţionează în comunicatul IPTF Oradea.

Cei doi sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Citeşte şi: Hoţi opriţi cu FOCURI DE ARMĂ după ce au sustras un telefon mobil. Trei bărbaţi REŢINUŢI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.