Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de MII de români şi-au cumpărat retroactiv vechime la pensie

click.ro
pensie

În primele şapte luni de la intrarea în vigoare a legii , zeci de mii de români s-au asigurat retroactiv la sistemul asigurărilor sociale. Mai exact, aproape 20.000 de persoane şi-au cumpărat vechime la pensie, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Casei de Pensii.


În medie, o persoană a cumpărat retroactiv 25 de luni de vechime la pensie. Mai mult, românii au plătit, în medie, 6.311 lei pentru vechimea la pensie cumpărată retroactiv şi au, în medie, 55 de ani, au precizat oficialii Casei de Pensii.

Doar opt români au plătit retroactiv contribuţia de asigurări sociale (CAS) la nivelul maxim prevăzut de lege, adică la valoarea corespunzătoare a de cinci ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale din anii pentru care s-au asigurat retroactiv la pensie, au mai spus reprezentanţii Casei de Pensii.

Cei mai mulţi români care au cumpărat retroactiv vechime la pensie sunt din Bucureşti, Constanţa, Prahova, Iaşi, Galaţi, Bacău, Timiş, Dolj, Neamţ şi Cluj.

Începând din data de 27 octombrie 2016, românii care nu s-au pensionat încă îşi pot cumpăra vechime la pensie pentru perioadele de timp din ultimii cinci ani în care nu fost asiguraţi la sistemul asigurărilor sociale, potrivit Legii nr. 186 din 2016.

Iniţial, românii au avut doar şase luni la dispoziţie să achite retroactiv contribuţia la pensie, dar la sfârşitul lunii aprilie 2017, adică în apropierea datei - limită până la care mai puteaţi plăti retroactiv contribuţia la pensie, Guvernul a decis să prelungească până al sfârşitul acestui an termenul până la care se pot face aceste plăţi.

Citeşte şi: Românii sunt rugați să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de zborurile programate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.