Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de morţi în Republica Centrafricană, în ciuda armistiţiului

Operation World
Republica Centraficana

Circa 50 de oameni au fost ucişi marţi în oraşul Bria din Republica Centrafricană, unde facţiunile armate au reluat luptele în zori, în ciuda armistiţiului semnat în ajun, a anunţat primarul localităţii, citat de Reuters.

Pe străzile oraşului puteau fi văzute cadavre, iar zeci de răniţi au primit îngrijiri după ce au fost loviţi de gloanţe. Martorii au relatat despre locuinţe jefuite şi incendiate, iar organizaţia Medecins Sans Frontieres a confirmat că la spitalul său au fost aduşi la primele ore ale dimineţii 35 de răniţi. Misiunea de pace a ONU (MINUSCA) a precizat că luptele au început în apropierea unei tabere de refugiaţi. 

Conflictul din Republica Centrafricană a izbucnit în 2013, după ce rebelii Seleka, în majoritate musulmani, l-au răsturnat de la putere pe preşedintele Francois Bozize. A urmat reacţia unor miliţii creştine, iar conflictul s-a soldat cu mii de morţi şi cu dislocarea unei cincimi din populaţia ţării. La Bria au fost ucişi numai luna trecută aproximativ 300 de localnici, iar 100.000 şi-au părăsit locuinţele. 

Luni, la Roma, 13 dintre cele 14 grupuri armate rivale au semnat un armistiţiu mediat de grupul de pace catolic Sant' Egidio. Încetarea focului nu a durat nici 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.